Nezavisni odbor PSBiH uputio prijedlog Vijeću ministara za smjenu Zorana Galića

3
FENA
Nezavisni odbor PSBiH uputio prijedlog Vijeću ministara za smjenu Zorana Galića
Foto: GPBiH / Zoran Galić

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na 39. sjednici razmatrao je aktuelno stanje u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), s posebnim osvrtom na status zamjenika direktora SIPA-e Zorana Galića.

Nezavisni odbor, vodeći računa o svojim nadležnostima, uputio je prijedlog Vijeću ministara BiH da razmotri mogućnost smjene Zorana Galića sa pozicije zamjenika direktora SIPA-e, istovremeno imajući u vidu da je Galić podnio vlastiti zahtjev za razrješenje sa te dužnosti, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Podsjetimo, Zoran Galić je prije skoro mjesec dana otputovao u Hrvatsku zbog čega je nedostupan bh. policijskim i pravosudnim organima. U susjednu zemlju je otputovao prije nego što je trebao biti uhapšen.

Koja je razlika između Bosanaca i Hercegovaca? Pogledajte zanimljive odgovore građana

Koja je razlika između Bosanaca i Hercegovaca? Pogledajte zanimljive odgovore građana

Galić se nije oglašavao nakon što je otišao u Hrvatsku, a njegova pravna zastupnica je ranije obavijestila javnost da je on otputovao u Hrvatsku na liječenje.

Istragom u okviru koje je bio uhapšen pomoćnik komandira Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago, obuhvaćen je i zamjenik direktora SIPA-e Zoran Galić zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela: primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u periodu dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije