Slučaj 'Zoran Galić': Nezavisni odbor 1. augusta uputio prijedlog Vijeću ministara BiH za smjenu

3
FENA
Slučaj 'Zoran Galić': Nezavisni odbor 1. augusta uputio prijedlog Vijeću ministara BiH za smjenu
Fena / Zoran Galić

Predsjednik Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH Enes Obralija izjavio je da je Nezavisni odbor 1. augusta 2024. godine jednoglasno donio odluku, odnosno zaključak kojim je uputio prijedlog Vijeću ministara BiH za smjenu zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Zorana Galića, istovremeno imajući u vidu i da je Galić podnio zahtjev za razrješenje, a što je već bilo poznato Vijeću ministara, jer su ga dan ranije imali pred sobom i razmatrali.

"Stoga, ostajem pri stavu, da razjasnimo sve dileme, da Vijeće ministara BiH pred sobom ima prijedlog za smjenu. Ukoliko ne želi Vijeće ministara da ga smijeni, ima njegov zahtjev za razrješenje. Nezavisni odbor je u tom smislu sve uradio i više nema namjeru baviti se pitanjem gospodina Zorana Galića", kazao je Obralija.

Podsjećanja radi, Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH je na sjednici 1. augusta razmatrao aktuelno stanje u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), s posebnim osvrtom na status zamjenika direktora SIPA-e Zorana Galića.

Mašić: Galić ne zaslužuje nikakvu vrstu brige i sadake od države, 18. augusta mu ističe 'bolovanje'

Mašić: Galić ne zaslužuje nikakvu vrstu brige i sadake od države, 18. augusta mu ističe 'bolovanje'

"Nezavisni odbor, vodeći računa o svojim nadležnostima, uputio je prijedlog Vijeću ministara BiH da razmotri mogućnost smjene Zorana Galića sa pozicije zamjenika direktora SIPA-e, istovremeno imajući u vidu da je Galić podnio vlastiti zahtjev za razrješenje sa te dužnosti", saopćeno je tada iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije