U Živinicama se gradi spomenik u čast bh. žene

10
Radiosarajevo.ba
U Živinicama se gradi spomenik u čast bh. žene

Dana 3. februara 2023. godine, objavljena je građanska inicijativa za podizanje spomenika bosanskim ženama, kao izraz najdublje zahvalnosti i poštovanja. Inicijativu su podnio ugledni doktor nauka iz Živinica, Suadin Strašević, i mr. sc. Adisa Mujezinović profesorica iz Tuzle.

Gradsko vijeće Živinica dalo je punu podršku ovoj inicijativi građana. Tu vijest je objavio portal Živinice.ba, drugi mediji, kao i Islamske informativne novine Preporod iz Sarajeva.

Uslijedio je naporan rad na iznalażenju idejnog rješenja, lokacije, tehničke i druge pripreme. Prema kazivanju inicijatora projekta dr. sc. Suadina Straševića, punu podršku ovom projektu dala je gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom dr. sc. Beganom Muhićem.

Je li ljetovanje u Hrvatskoj postalo preskupo? Ovi su turisti pronašli alternativu na novoj lokaciji

Također, važno je istaći da je doktor Strašević na našem portalu pokrenuo i piše veoma zapažen feljton pod naslovom 'Znamenite bosanske Žene'.

Spomenik koji će krasiti Grad Živinice učinit će grad jedinstvenim i posebnim u svijetu. Čestitamo inicijatorima ove veličanstvene ideje i gradskoj upravi koja je prepoznala nemjerljivu važnost postavljanja jednog ovako važnog spomenika na Gradskom bulevaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak