Skandalozni Dodik opet vrijeđao: 'Ne možemo da živimo s Bošnjacima'

37
Radiosarajevo.ba
Skandalozni Dodik opet vrijeđao: 'Ne možemo da živimo s Bošnjacima'

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik je danas, 14. aprila, ponovo poslao skandalozne poruke. 

U najavi sjednice Narodnog skupštine entiteta RS, koja će se održati 18. aprila, Dodik je pozvao na 'veliki miting', a poruka je istinski sramotna. 

"Sa ovog mitinga jasno ćemo poručiti da ne možemo da živimo sa muslimanima, odnosno Bošnjacima koji nas uporno kleveću i nameću nam odgovornost tamo gdje ne postoji", poručio je Dodik, opet nazivajući Bošnjake 'muslimanima', što ima izrazito opasnu pozadinu

Razbijen klan švercera drogom u Austriji: Državljanin BiH (35) rukovodio narko bandom iz zatvora

Sam 'veliki miting' je zakazan za 18 sati, nakon sjednice NSRS gdje će zastupnici vlasti pokušati da usvoje tzv. 'izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu', u kojem se negira genocid u ovom bh. gradu, koji je potvrđen u više presuda Međunardnog suda u Haagu. 

Ove poruke dolaze u doba kada je Dodik, kao predvodnik anti-ustavnih djelovanja u BiH, najavio da će izbore u RS provesti po Izbornom zakonu ovog entiteta, što je u suprotnosti s Ustavom Bosne i Hercegovine. Najava je došla nakon što je visoki predstavnik u BiH, Christian Schmidt, nametnuo tehničke promjene Izbornog zakona naše zemlje. 

Dodik u Beogradu ponovo negirao genocid u Srebrenici pa poručio: RS će nastaviti samostalno

Pored toga, Dodik je prijetio i da će RS proglasiti nezavisnost ako se u Generalnoj skupštini UN-a usvoji Rezolucija o genocidu u Srebrenici, što je također primjer neustavnog i izrazito opasnog djelovanja predsjednika manjeg bh. entiteta.

Treba podsjetiti i da se Dodiku, kao i v.d. direktora Službenog glasnika RS Milošu Lukiću, sudi pred Sudom Bosne i Hercegovine, zbog nepoštovanja odluka visokog predstavnika u BiH. Naredno ročište zakazano je za srijedu, 17. april. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (37)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak