Antiustavno djelovanje Milorada Dodika ujedinilo vlast i opoziciju u Kanadi: Stigla žestoka poruka

3
Radiosarajevo.ba
Antiustavno djelovanje Milorada Dodika ujedinilo vlast i opoziciju u Kanadi: Stigla žestoka poruka
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik ispred Suda BiH

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) oglasio se danas, 12. aprila, sa saopštenjem o poruci koju su dobili od Konzervativne partije, stranke koja se u ovoj zemlji nalazi u opoziciji. 

Saopštenje iz IGK preonosimo u cijelosti: 

"Izuzetno značajan dopis je dobio Institut za istraživanje genocida Kanada iz ureda lidera glavne opozicione političke partije Kanade.

Putinov novi naum: Ako mu ovo uspije, bit će to kraj Ukrajine kakvu poznajemo

Putinov novi naum: Ako mu ovo uspije, bit će to kraj Ukrajine kakvu poznajemo

Glavna opoziciona politička partija Kanade, Konzervativna partija, se pridružila vladajućoj koaliciji Liberalne partije i Nove demokratske partije u bezkompromisnoj osudu antidržavnog, antiustavnog i anticivilizacijskog djelovanja Milorada Dodika i njegovog političkog establižmenta.

U poruci iz ofisa lidera Konzervativne partije Kanade Pierre Poilievre piše:

'U ime poštovanog Pierre Poilievre, hvala vam na prepisci. Primili smo vašu zabrinutost.

Od 1992. godine Kanada je igrala ključnu ulogu u razvoju Bosne i Hercegovine, uključujući: očuvanje mira, sigurnost, rekonstrukciju, institucionalnu reformu, jačanje institucija na državnom nivou i promoviranje dobrog upravljanja i vladavine prava.

Aktivnosti Milorada Dodika predstavljaju kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Konzervativna partija smatra da Kanada, kao članica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira, mora jasno ustati protiv postupaka i aktivnosti Milorada Dodika povezanih s destabilizacijom regiona ili korupcijom.

Konzervativna partija poziva Vladu Kanade da radi sa našim saveznicima u NATO-u na razvijanju odgovarajućih odgovora na bilo koje nezakonite ili destabilizujuće aktivnosti koje se tiču Bosne i Hercegovine. Budite uvjereni da ćemo i dalje smatrati Vladu Kanade odgovornom po ovom pitanju.

Još jednom, hvala vam što ste odvojili vrijeme za pisanje.'

Odgovor Konzervativne partije kao i mnogi odgovori vladajuće parlamentarne koalicije koje redovno dobivamo jasno pokazuju da je Kanada veliki prijatelj Bosne i Hervcegovine, da podržava njen evroatlanski put i na kraju najvažnije, da podržava teritorijalni integritet, suverenitet, nezavisnost i politički subjektivitet države Bosne i Hercegovine.”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije