Elek tvrdi: Sarajevo ostalo bez plina; Evo šta kažu iz Sarajevogasa i Toplana

27
D. S.
Elek tvrdi: Sarajevo ostalo bez plina; Evo šta kažu iz Sarajevogasa i Toplana

Sarajevo gas Istočno Sarajevo poslalo je dopis Energoinvestu u kojem navode da će danas, 13. augusta u 12 sati ugasiti plin zbog toga što Energoinvest odbija platiti fakturu po cijeni koju nije odobrila ni Regulatorna komisija za energetiku RS.

Kako nam je ranije objasnio direktor Energoinvesta, Mirza Ustamujić, Energoinvest odbija platiti fakturu po cijeni koju nije odobrila ni Regulatorna komisija za energetiku RS.

Nedeljko Elek, direktor Sarajevo gasa Istočno Sarajevo tvrdi da su u 12 sati zavrnuti plinski ventili za potrošače.

Srbijanski mediji raspisali se o teškom životu hrvatske sportistkinje: 'Mnogo se napatila'

Tim povodom portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je KJKP Sarajevogas i KJKP Toplane.

Amra Topalbećirović, glasnogovornica KJKP Sarajevogas kazala nam je da u ovom trenutku čekaju zvaničnu informaciju o obustavi dotoka plina iz Energoinvesta.

Sarajevo u podne ostaje bez plina?

"U slučaju da se pisanja medija potvrde uputit ćemo saopćenje za javnost i informisati naše korisnike", rekla je glasnogovornica KJKP Sarajevogas.

Istim povodom kontaktirali smo i Irmu Aščerić, glasnogovornicu KJKP Toplane koja nam je dala kratku izjavu u kojoj je kazala kako "trenutno nije sezona grijanja" i da kontaktiramo KJKP Sarajevogas.

Plin koji Sarajevo gas Istočno Sarajevo prodaje Energoinvestu, u Federaciji BiH se najviše koristi za domaćinstva u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (27)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak