Sabina Sarajlija odgovorila zašto nikada nije primila porodicu Memić

4
I.S.
Sabina Sarajlija odgovorila zašto nikada nije primila porodicu Memić

Sud BiH potvrdio optužnicu protiv pet osoba

Podsjetimo, u julu prošle godine, Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu u predmetu “Dženan Memić”, u kojem su optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić (Mutap), Josip Barić i Muamer Ožegović.

Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Zijada Mutapa (rođen 1959. u Sarajevu), Alise Ramić (ranije Mutap, rođena 1996. u Njemačkoj), Hasana Dupovca (rođen 1973. u Hadžićima), Josipa Barića (rođen 1963. u Sarajevu) i Muamera Ožegovića (rođen 1981. u Foči).

Optuženi se terete da su u periodu od 8. februara 2016. godine pa nadalje pristupili grupi za organizirani kriminal, formiranoj od Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je mladić Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8. februara 2016. godine u ilidžanskoj Velikoj Aleji, uslijed kojih je 15. februara preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

U optužnici se navodi da su optuženi vršili prikrivanje dokaza i počinitelja fingiranjem dokaza, prikrivanjem njima poznatih činjenica te poduzimali radnje s ciljem prikrivanja stvarnog načina na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak