Snimak incidenta: Muriz Memić se obratio Zijadu Mutapu: "Zijo, Zijo..."

Radiosarajevo.ba
Snimak incidenta: Muriz Memić se obratio Zijadu Mutapu: "Zijo, Zijo..."
Foto: Facebook/Ilidza / Incident ispred Suda BiH

Nakon posljednjeg ročišta u predmetu 'Dženan Memić' ispred Suda Bosne i Hercegovine došlo je do incidenta jer je optuženi Zijad Mutap odgurnuo Dženanovu sestru Arijanu Memić.

O tome su nakon ročišta govorili Dženanov otac Muriz i advokat porodice Memić Ifet Feraget, a donosimo vam i snimak koji je nastao odmah nakon incidenta.

Na snimku se vide Feraget i Muriz Memić, a nekoliko sekundi nakon početka Muriz doziva Zijada Mutapa, nakon što je shvatio šta se dogodilo.

Suđenje za planiranje terorističkog napada u Zenici: Pročitane poruke s mobitela osumnjičenog

Suđenje za planiranje terorističkog napada u Zenici: Pročitane poruke s mobitela osumnjičenog

"Zijo, ovo si sad uradio Zijo i nemoj više nikad. Sad si ovo uradio i više nikad. A odležat ćeš ga, Allahami", rekao je Muriz Memić koji je, naravno, stao u odbranu kćerke. To možete vidjeti na samom početku priloženog video priloga.

Zijad je Arijanu navodno odgurnuo u trenucima dok je snimala izlazak svog oca Muriza iz zgrade Suda BiH, iako je imao mnogo prostora da prođe pored nje.

"Ja to nisam vidio. Sreća pa nisam. Svoju nemoć je pokušao iskaliti na Arijani. Žalosno. Zašto mene nije odgurnuo? Pozivam ga evo da sljedeći put mene odgurne", rekao je Muriz Memić ovim povodom za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, u predmetu prikrivanja dokaza i načina na koji je stradao Dženan Memić sudi se Zijadu Mutapu, Alisi Mutap, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću.

Događaj koji je prethodio smrti 21-godišnjeg mladića Dženana Memića desio se 8. februara 2016. godine. Dženan je sedam dana poslije toga preminuo u bolnici.

Porodica Memić do sada je organizovala 20 protesta u pokušaju da dođe do istine i pravde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije