Feraget nakon incidenta: Ovo je bio direktan atak na Arijanu Memić!

5
Radiosarajevo.ba
Feraget nakon incidenta: Ovo je bio direktan atak na Arijanu Memić!
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Muriz Memić i Ifet Feraget nakon suđenja (10. mart 2022. godine)

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje Zijadu Mutapu i drugima u slučaju "Dženan Memić"..Prije svega, novinarima se obratio otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić koji je imao poruku za Mutapa:

"Poručujem Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu - da će Dženana odležati"

Napomenimo da je ovo bila reakcija na incident u Sudu BiH, kada je Mutap ramenom okrznuo Arijanu Memić.

Zaokret poljske vanjske politike: Njemačka nije neprijatelj

Zaokret poljske vanjske politike: Njemačka nije neprijatelj

"Ja sam to doživio kao provokaciju koju ćemo na narednom pretresu sasvim sigurno prijaviti predsjedniku Vijeća, sudiji Branku Periću. Već danas sam rekao -  šest godina trpimo prijetnje, uvrede i omaložavanja. Ovo je bio direktan atak na Arijanu Memić!", poručio je Feraget.

Naveo je i kako je Mutap imao mogućnost da prođe.

"Ali, namjerno i ciljano se provukao i dodirnuo/ odgurnuo Arijanu. Cilj je, očigledno, bilo da isprovocira cijelu situaciju. Prijavit ćemo Vijeću i vjerujemo da će se iskontrolisati situacija, kao što vjerujem u Memića da se ništa nemilo neće desiti, bez obzira na riječi koje je uputio da će ga odležati. O tome će odlučiti sud. Ovo što Memići i ja s njima godinama trpimo je neviđeno", naveo je Feraget.

Pojasnio je da je danas na suđenju bio zaštićeni svjedok M-16.

"Nevjerovatno, da neko ko radi u instituciji da kaže da mu se, ne samo zbog ovog slučaja - već svih 'gadi ući u instituciju u kojoj radi'. O tome govori i međunarodna zajednica i Evropska komisija i to je onih 14 prioriteta - uspostava vladavina prava", naveo je Feraget.

Objasnio je i da se o ovome nije jasno govorilo.

"Sve informacije su saopštene, čiji je rukopis, ko je kako trebao reagovati... Ja sam više puta rekao da u institucijama pravosuđa sjede kriminalci - ljudi koji su imali dokaze i trebali su reagovati", zaključio je Feraget.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije