Feraget nakon incidenta: Ovo je bio direktan atak na Arijanu Memić!

5
Radiosarajevo.ba
Feraget nakon incidenta: Ovo je bio direktan atak na Arijanu Memić!
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Muriz Memić i Ifet Feraget nakon suđenja (10. mart 2022. godine)

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje Zijadu Mutapu i drugima u slučaju "Dženan Memić"..Prije svega, novinarima se obratio otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić koji je imao poruku za Mutapa:

"Poručujem Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu - da će Dženana odležati"

Napomenimo da je ovo bila reakcija na incident u Sudu BiH, kada je Mutap ramenom okrznuo Arijanu Memić.

Pariz 2024 | Spektakularnom ceremonijom otvorene Olimpijske igre na rijeci Seni

Pariz 2024 | Spektakularnom ceremonijom otvorene Olimpijske igre na rijeci Seni

"Ja sam to doživio kao provokaciju koju ćemo na narednom pretresu sasvim sigurno prijaviti predsjedniku Vijeća, sudiji Branku Periću. Već danas sam rekao -  šest godina trpimo prijetnje, uvrede i omaložavanja. Ovo je bio direktan atak na Arijanu Memić!", poručio je Feraget.

Naveo je i kako je Mutap imao mogućnost da prođe.

"Ali, namjerno i ciljano se provukao i dodirnuo/ odgurnuo Arijanu. Cilj je, očigledno, bilo da isprovocira cijelu situaciju. Prijavit ćemo Vijeću i vjerujemo da će se iskontrolisati situacija, kao što vjerujem u Memića da se ništa nemilo neće desiti, bez obzira na riječi koje je uputio da će ga odležati. O tome će odlučiti sud. Ovo što Memići i ja s njima godinama trpimo je neviđeno", naveo je Feraget.

Pojasnio je da je danas na suđenju bio zaštićeni svjedok M-16.

"Nevjerovatno, da neko ko radi u instituciji da kaže da mu se, ne samo zbog ovog slučaja - već svih 'gadi ući u instituciju u kojoj radi'. O tome govori i međunarodna zajednica i Evropska komisija i to je onih 14 prioriteta - uspostava vladavina prava", naveo je Feraget.

Objasnio je i da se o ovome nije jasno govorilo.

"Sve informacije su saopštene, čiji je rukopis, ko je kako trebao reagovati... Ja sam više puta rekao da u institucijama pravosuđa sjede kriminalci - ljudi koji su imali dokaze i trebali su reagovati", zaključio je Feraget.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije