Muriz Memić: Svjedocima već prijete, ali narodu je puna kapa, revolucija je počela!

7
Nihad Katica
Muriz Memić: Svjedocima već prijete, ali narodu je puna kapa, revolucija je počela!

Sud Bosne i Hercegovine uvažio je zahtjev Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu, osumnjičenima za organizirani kriminal i ometanje istrage o stradanju Dženana Memića.

Oni ostaju u pritvoru mjesec dana.

Mjera pritvora je zatražena zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i naročitih okolnosti krivičnog djela zbog kojih bi boravak osumnjičenih na slobodi izazvao uznemiranje građana i javnosti.

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba komentarisao je današnja dešavanja i poručio je, između ostalog, da ne zna da li su građani svjesni, ali ovo je početak revolucije.

Prijeti se i svjedocima

"Mi smo dobili jednu bitku, krenulo je. Vidjeli smo danas na tom ročištu kako se brane, govore zašto sam to ja pravio proteste, zašto se vodi drugi predmet.  Ja da nisam sa Ifetom Feragetom  i mojom porodicom radio ovih pet godina, sve bi zaspalo. Ostalo bi da je Dženana udarilo auto. Danas smo vidjeli da imaju čvrsti dokazi, da se novac davao, da se prijetilo. Najstrašnije je da se prijeti i svjedocima, oni već traže zaštitu", kazao je Muriz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak