Hasan Dupovac i Zijad Mutap dovedeni u Tužilaštvo na ispitivanje

0
Radiosarajevo.ba
Hasan Dupovac i Zijad Mutap dovedeni u Tužilaštvo na ispitivanje
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Tužilaštvo BiH

Bivši načelnik za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Hasan Dupovac i Zijad Mutap, koji su uhapšeni u jučerašnjoj akciji SIPA-e zbog sumnje da su ometali istragu o smrti Dženana Memića, predati su jutros Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

"Osumnjičeni su predati Tužilaštvu BiH jutros oko 08.00 sati i bit će ubrzo ispitani od strane postupajućeg tužioca", potvrdio je Feni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Dupovac i Mutap, otac Alise Mutap koja je bila sa Dženanom Memićem u noći ubistva, uhapšeni su jučer ujutro, a SIPA je pretresla dva objekta u Hadžićima i na Ilidži te izuzela predmete koji bi mogli poslužiti kao dokazi.

Porodica Dženana Memića, mladića ubijenog 2016. godine na Ilidži, danas će u 11 satu predati zahtjev za ostavku Sabine Sarajlije, glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Ovo su najavili jučer, nakon što su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili pretrese na dvije lokacije u KS, te uhapsili dvije osobe zbog ometanja istrage u slučaju stradanja Dženana Memića. 

Podsjetimo, nakon pretresa su pripadnici SIPA-e uhapsili Hasana Dupovca, nekadašnjeg šefa Odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage, te Zijada Mutapa, oca Alise Mutap koja je u noći 8. februara 2016. godine bila u društvu sa Dženanom Memićem kada je zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije