Oglasila se SIPA nakon hapšenja u KS: Oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz

3
Radiosarajevo.ba
Oglasila se SIPA nakon hapšenja u KS: Oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz
Foto: Fena / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, danas su na području Kantona Sarajevo, lišili slobode dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 342. Krivičnog zakona Federacije BiH "Organizovani kriminal".

Djela su u vezi sa krivičnim djelima iz člana 382. "Protuzakonito posredovanje" i člana 346. "Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela" istog zakona.

Postupajući po naredbama Suda BiH, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na dvije lokacije i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada.

Podsjetimo, danas su u KS bili pretresi u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića.

Kako smo već ranije pisali, uhapšeni su Zijad Mutap, otac Alise Mutap koja je u vrijeme ubistva bila sa Dženanom Memićem, i Hasan Dupovac, nekadašnji šef Odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije