Mijatović tvrdi: "Lagumdžija nije prijedlog SDP-a za ambasadora u UN-u, to mi je potvrdio i Nikšić"

9
Radiosarajevo.ba
Mijatović tvrdi: "Lagumdžija nije prijedlog SDP-a za ambasadora u UN-u, to mi je potvrdio i Nikšić"

U medijima se jučer pojavila informacija da će Zlatko Lagumdžija, bivši predsjednik SDP-a, na prijedlog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića, biti imenovan za ambasadora BiH pri Ujedinjenim nacijama.

Na ovu vijest je reagirao potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović koji tvrdi da ovo nije odluka stranke.

"Katastrofalna je odluka da Zlatko Lagumdžija bude kandidat za ambasadora BiH pri UN-u, i za SDP BiH i za državu BiH. Odgovorno tvrdim da taj prijedlog nije usaglašen sa SDP BiH, a kao što mi je potvrdio predsjednik Nikšić nije ni sa njim.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Zlatko Lagumdžija budući ambasador BiH pri Ujedinjenim nacijama

Ne interesuje me koga će članovi Predsjedništva predlagati za ambasadore samo ne u ime SDP BiH bez saglasnosti SDP BiH. Neka svoje privatne ambasadore imenuju i za njih odgovaraju javnosti.

Ova odluka će imati dalekosežne posljedice po SDP BiH i ukoliko se ralizuje u ime SDP BiH; te najavljujem drastične poteze u tom slučaju. Ukoliko je neko spreman da pljuje pa da sve poliže slobodno, ja nisam, ne u moje ime", napisao je Mijatović na društvenim mrežama.

Lagumdžija je bivši predsjednik SDP-a, a obavljao je i funkciju ministra vanjskih poslova BiH. 

Podsjetimo, prema pisanju medija, Denis Bećirović uputio je sljedeće prijedloge:

Damir Arnaut za ambasadora BiH u Njemačkoj, Haris Bašić u Vijeću Evrope, Erol Avdović u Belgiji, Amina Arifović u Italiji, Anesa Kundurović u Danskoj, Elma Kovačević Bajtal u Crnoj Gori, a Haris Hrle u Indiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak