Mijatović o napadu na Ilidži: "Posljedica ratnih pokliča i nacionalizma političara Srbije i BiH"

9
Radiosarajevo.ba
Mijatović o napadu na Ilidži: "Posljedica ratnih pokliča i nacionalizma političara Srbije i BiH"
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović reagovao je na Facebook profilu povodom incidenta koji se dogodio sinoć na Ilidži u Sarajevu na međunarodnom dječijem turniru.

Kazao je da je ovo sve posljedica "patriotske" politike političara iz BiH i Srbije.

"Bez dileme osuđujem sve ono što se dogodilo večeras u Sarajevu gdje su maskirani huligani napali roditelje djece iz Srbije koja učestvuju na sportskom događaju. Siguran sam da će nadležne bezbjednosne institucije BiH učiniti sve da se počinioci pronađu i kazne", rekao je Mijatović.

Radiosarajevo.ba saznaje: Zbog napada na Ilidži uhapšena jedna osoba, više privedenih

Radiosarajevo.ba saznaje: Zbog napada na Ilidži uhapšena jedna osoba, više privedenih

Izrazio je žaljenje jer se ovo sve događa na dječijem sportskom turniru.

"Pozivam 'velike' političke patriote iz Bosne i Hercegovine i Srbije ako imaju obraza da se ne oglašavaju, jer ovo je posljedica vaše 'patriotske' politike više od dvije decenije. Ovo sve je posljedica vaših nacionalnih interesa, vaših ratnih pokliča i zastava, posljedica vaših ličnih interesa koje krijete iza nacionalizma i fašizma.

Nisu kriva djeca, nego vaše bolesne politike i roditelji koji glasaju za vas. Ćutite večeras ako malo obraza imate, a neka institucije rade svoj posao i rasvijetle ovaj događaj", napisao je Mijatović.

Evo šta iz MUP-a KS kažu o incidentu na turniru na Ilidži

Evo šta iz MUP-a KS kažu o incidentu na turniru na Ilidži

Podsjetimo, na Ilidži je sinoć napadnuta grupa građana iz Beograda a jedan od njih je povrijeđen nožem.

Portal Radiosarajevo.ba je oko ponoći javio da je brzom akcijom pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo jedna osoba odmah uhapšena, a privedeno je nekoliko njih na saslušanje.

Organizator turnira Almir Prguda je kazao da je do incidenta došlo između roditelja u trenutku kada su dva tima iz Srbije igrala na turniru. Prguda je kazao da se turnir nastavlja i u nedjelju i da na njemu učestvuje 40 timova.

🇧🇦REAKCIJA POVODOM NAPADA HULIGANA U SARAJEVU 🇧🇦Bez dileme osuđujem sve ono što se dogodilo večeras u Sarajevu gde su...

Posted by Vojin Mijatovic on Saturday, January 14, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije