Mijatović o autorima sramotnih plakata i poređenju lidera 'trojke' s Abdićem: "Nisu dostojni BiH"

15
L. M.
Mijatović o autorima sramotnih plakata i poređenju lidera 'trojke' s Abdićem: "Nisu dostojni BiH"
Foto: Radiosarajevo.ba / Facebook / Mijatović pružio podršku Nikšiću

U Sarajevu su jutros osvanuli plakati s natpisom 'Na koga djeca liče? Na babu!'. Autor je prikazao lidere 'trojke' Nermina Nikšića, Edina Fortu i Elmedina Konakovića poredeći ih sa ratnim zločincem Fikretom Abdićem.

Na ove sramotne ispade reagirao je potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović koji je prije svega pružio podršku šefu stranke Nerminu Nikšiću.

"I bez puno priče i komentara, glavni grad moje države jutros u plakatima koji na bolestan način pljuju nekog ko mi je prvenstveno drug.

Šta se dešava u Sarajevu? Osvanuli čudni plakati

Šta se dešava u Sarajevu? Osvanuli čudni plakati

Davno sam ti Nera rekao naša Bosna i njihova Bosna nisu isto.

E ti oni, pa ko god da su; nisu dostojni Bosne i Hercegovine i isti su kao oni koji je otvoreno mrze. Kad ovo tebi rade, šta da očekujem ja kao Srbin koji voli BiH.

Ali, stajanja nema, tu našu Bosnu dobiti moramo, ne zbog nas, već zbog klinaca koji žele da žive u normalnoj državi. Uz tebe od prvog dana pa sve do kraja, pa šta god taj kraj bio. Smrt fašizmu, sloboda narodu!", napisao je Mijatović u reakciji na Facebooku.

🇧🇦KAD OVO TEBI RADE, ŠTA JA KAO SRBIN KOJI VOLI BIH DA OČEKUJEM 🇧🇦I bez puno priče i komentara, glavni grad moje države...

Posted by Vojin Mijatovic on Monday, January 16, 2023

Još uvijek nije poznato ko je autor plakata, a portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je policiju, ali nisu imali informacija o ovom događaju.

Ranije je reagirao predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković s porukom:

"Važno je da nikad ne uradimo ništa slično, da ni izdaleka ne ličimo na režim i njegove kerbere. Samo još pojačati borbu za bolju BiH. I ovim objavama dokazuju da je važno skloniti sa scene ovakav sistem. Osloboditi i prostor i ljude", napisao je Konaković na Twitteru.

Dino Konaković o sramotnim plakatima: 'Važno je da nikad ne ličimo na režim i njegove kerbere'

Dino Konaković o sramotnim plakatima: 'Važno je da nikad ne ličimo na režim i njegove kerbere'

Podsjetimo, Fikret Abdić, bosanskohercegovački političar i poduzetnik prvosnažno je osuđen za ratni zločin u BiH 2002. godine pred Županijskim sudom u Karlovcu u Hrvatskoj.

Abdić je prvobitno osuđen na 20 godina, a potom je sud preinačio kaznu na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog na području Bosanske krajine od 1993. do 1995. godine. Abdić je odslužio dvije trećine kazne i iz zatvora u Puli pušten je 2012. godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije