Konaković o presudi Mutap i Dupovcu: "Bolesno je naše pravosuđe, korumpirano, posrnulo, nesposobno"

11
Radiosarajevo.ba
Konaković o presudi Mutap i Dupovcu: "Bolesno je naše pravosuđe, korumpirano, posrnulo, nesposobno"

Sud BiH donio je jučer, 5. aprila, pravosnažnu presudu kojom je Alisa Mutap Ramić, bivša djevojka ubijenog Dženana Memića, osuđena na dvije i po godine zatvora, a policajac Hasan Dupovac je oslobođen.

Ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda Elmedin Konaković prokomentarisao je na društvenim mrežama ovu odluku Suda BiH.

"Alisa Mutap presuđena za prikrivanje dokaza i davanje lažnog iskaza, a svi ostali akteri oslobođeni?! Pravosuđe nam kaže da je Alisa sama prikrila dokaze pred očima svih tužilaca, istražitelja i policajaca i da joj niko u tome nije pomogao??!!

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Prvo su lažirali saobraćajnu nesreću, pa su kao našli počinioca. Utvrđeno je naknadno da taj 'počinilac' nije kriv i da saobraćajne nesreće nije bilo.

Sad nam kažu da niko od režisera te bolesne farse nije kriv i da niko iz institucija koje su ubistvo mladića željeli prikazati kao saobraćajnu nesreću neće odgovarati??! Bolesno je naše pravosuđe, korumpirano, posrnulo, nesposobno.

Do zadnjeg se daha moramo boriti za pravednije društvo i sistem u kojem živimo. Zbog rahmetli Dženana, a i zbog sve naše djece", naveo je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak