Konaković: Izetbegović i Komšić su omogućili da MUP Srbije vršlja po BiH kad god poželi

41
Radiosarajevo.ba
Konaković: Izetbegović i Komšić su omogućili da MUP Srbije vršlja po BiH kad god poželi

Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o policijskoj saradnji ratificiran je u mandatu Bakira Izetbegovića i Željka Komšića u Predsjedništvu BiH i oba doma Parlamenta BiH za vrijeme njihovog suverenog vladanja političkom scenom u BiH, izjavio je večeras, 20. jula, Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova naše zemlje te lider stranke Narod i pravda.

"Sporazum kaže da dvije strane mogu u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom formirati zajedničke timove, kadrovski i materijalno-tehnički se pomagati, a daje i mnoge druge mogućnosti. Nacionalno zakonodavstvo daje MUP RS velike ovlasti jer je tako uređena naša domovina. Bakir i Željko su dakle stavili paraf na širok pojas moguće saradnje Mup RS i Mup Srbije i tako omogućili da Mup Srbije vršlja po BiH kad god poželi i kad to sa Mup RS dogovori. Danas kritikuju, galame, viču, izmišljaju i optužuju Trojku. Mislite da samo nisu znali šta usvajaju i potpisuju ili su znali, a ipak podržali? Iako često izgledaju kao dva minderaška populistička političara koja ne znaju o čemu govore i šta rade ODGOVORNO TVRDIM DA SU ZNALI, A IPAK SU PODRŽALI!", nastavio je Konaković, pa poručio:

"Zašto danas tako glasno i bez stida lažu? Zato što to rade stalno. Tako su nas slagali kad su nas skinuli sa puta u NATO na put saradnje sa NATO-om. Tako su nas slagali kad su dogovarali da ne idu sa legalnim zahtjevom za reviziju presude protiv Srbije i kad su počinili veliku izdaju! Lažu kao što su lagali za helikopter u Trebinju, vojne kadete koji su dolazili i u njihovim mandatima i mnogo toga još."

Lijepa priča iz BiH: Vlasnik nagradio dvojicu radnika automobilima

Lažu jer to donosi glasove, mandate, velike plate i uticaj kojim se bogate članovi i pripadnici njihovih organizacija, sve dok narod u našoj zemlji sve teže živi i dok narod iz naše zemlje odlazi, cijeni Konaković, pa zaključuje:

"Za sve loše što su uradili, a mnogo toga lošeg su uradili, koriste paravan lažnog patriotizma, kod naših ljudi igraju na emocije i osjećaje. Lažu jer to pokreće armiju botova i uhljeba na mrežama koji kasnije prijete, psuju žene i djecu, žive i mrtve svima koje oni nanišane. Sda/Df i ovi nadničari/plaćenici, razni smajići, emrići i druge sitne trgovačke duše još jednom lažu bez stida. P.S. Sporazum je napisan i dogovoren u Beogradu naravno."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (41)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak