Dačić polupao lončiće: "Srbija neće poslati policajce u RS, jer Bošnjaci traže izgovor za sukob"

28
Radiosarajevo.ba
Dačić polupao lončiće: "Srbija neće poslati policajce u RS, jer Bošnjaci traže izgovor za sukob"
Anadolija / Srbijanski šef diplomatije Ivica Dačić

Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, 20. jula, "imajući u vidu da bošnjački političari u BiH od najnormalnije stvari policijske saradnje u turističkoj sezoni kreiraju političke spletke i prijetnje, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije neće uputiti policajce u RS, kako to ne bi bio vještački razlog za napade na Srbiju i srpski narod".
 
"Imajući u vidu da bošnjački političari u BiH od najnormalnije stvari policijske saradnje u turističkoj sezoni koja već postoji u cijelom regionu više od 10 godina, kreiraju političke spletke i pretnje, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije neće dozvoliti nikome da traži u ovome izgovore za sukobe i pripreme za rat. Zato nećemo slati policajce u RS, kako to ne bi bio vještački razlog za napade na Srbiju i srpski narod", izjavio je Dačić, a saopštio MUP.

Dakle, po Dačićevoj bizarnoj logici to izgleda ovako - Srbija je htjela poslati naoružane policajce u našu državu, ali se Bošnjaci (?!) protivljenjem toj odluci pripremaju za rat...

Inače, Dačić je ranije danas poručio da je Srbija "spremna da sarađuje sa svima u BiH u okviru policijske saradnje".

Ovo je sedam stvari koje nikako ne smijete raditi kada grmi i sijeva

Ovo je sedam stvari koje nikako ne smijete raditi kada grmi i sijeva

"Ako je to problem za BiH, što inače nije problem za Hrvatsku 14 godina i Crnu Goru 12 godina, ne moramo ni da šaljemo nikoga niti da imamo bilo kakvu policijsku saradnju", istakao je Dačić.

Podsjetimo, ranije je najavljeno da će policajci iz Srbije od 22. jula biti raspoređeni u Banjoj Luci, Foči i Trebinju, a, više možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (28)

/ Povezano

/ Najnovije