Čuvari Bosne o dolasku srbijanskih policajaca u BiH: "Prvorazredni agresivni incident"

12
Radiosarajevo.ba
Čuvari Bosne o dolasku srbijanskih policajaca u BiH: "Prvorazredni agresivni incident"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policija u Srbiji / Ilustracija

Skoro kao po pravilu svako narušavanje suvereniteta BiH, a sada i teritorijalnog integriteta BiH vlast oličenu u Trojku, dočeka tokom vikenda ili popodnevnim satima, a što može biti i unaprijed usaglašeno. Udruženje 'Čuvari Bosne' izražavaju zabrinutost ovakvom vlasti, kakvu nam demonstrira Trojka, koja u koaliciji sa SNSD-om i HDZ-om djeluju kao sluge koje bespogovorno ispunjava želje neprijateljima ove zemlje, navodi se danas, 20. jula, u saopćenju Čuvara Bosne.

Kako navode, ove udruženje, patriotski orijentisano, "shvatilo je potrebu odbrane države Bosne i Hercegovine još mnogo prije su se incidenti počeli dešavati": "Patroliranje policije Srbije na teritoriji BiH, bez adekvatnih međudržavnih sporazuma svakako jeste prvorazredni agresivni incident."

"Svi raniji apeli vlastima da se uozbilje i prestanu sa potezima koji slute na veleizdaju završavali su u ladicama trojkaša. Danas kada ni Predsjedništvo BiH, a ni druge institucije ne znaju kako su zapravo u državu BiH ušli naoružani policajci druge susjedne zemlje, jasno je da je kooperativnost vladajućih sa 'srpskim svetom' kulminirao.

Pravda nakon skoro pola stoljeća: Od 1980. godine je bila u zatvoru zbog ubistva koje nije počinila

Pravda nakon skoro pola stoljeća: Od 1980. godine je bila u zatvoru zbog ubistva koje nije počinila

Djelovanje po principu – niko nije kriv, te činjenica da niko ne snosi posljedice zbog svog nesavjesnog rada u službi daje nam za pravo da otvoreno kažemo da je ovo samo početak provokacija iz Srbije, koja uz Republiku srpsku vješto provodi odluke svesrpskog sabora! Servilnost i kooperativnost Trojke prema aktivnostima koje provode Aleksandar Vučić i Milorad Dodik alarm je za uzbunu, jer je apsolutno jasno da nije samo ugrožen suverenitet već i teritorijalni integritet države Bosne i Hercegovine", smatraju oni.

Nakon što su uvjerili javnost da kadeti Vojske Srbije nisu zapravo vojnici (!?), sada očito smišljaju nove laži za svijet, radi privremenog umirenja bosanske javnosti, koja je sve više zabrinuta, pišu Čuvari Bosne, ističući kako od Aleksandra Vučića i Ivice Dačića cijeli dan slušamo objašnjenja, koja zvuče nebulozno, a vlast u Bosni i Hercegovini ne reagira, dok sistematsko, institucionalno i svako drugo urušavanje Bosne i Hercegovine traje.

Dragan Bursać: A, kad će policajci iz Bihaća i Goražda biti raspoređeni na Zlatiboru i Kopaoniku?

Dragan Bursać: A, kad će policajci iz Bihaća i Goražda biti raspoređeni na Zlatiboru i Kopaoniku?

"Pitamo se ko to danas brani teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Bosne i Hercegovine, ako čak ni u Graničnoj policiji nemaju pojašnjenje kako je naoružana policija Srbije ušla u našu zemlju i na osnovu kojeg sporazuma. To su do sada morali uraditi u skladu sa zakonom, ulogom i pozicijom u sistemu sigurnosti.

U kakvom smo zapuštenom stanju ne bismo se iznenadili da nam uskoro kažu da su policajci Srbije umjesto oružja nosili kišobrane, baš kao što Vučić tvrdi da je to radio iznad Sarajeva krvavih 90-tih godina. Velikosrpska politika pokazala je da ne odustaje od svojih hegemonističkih ciljeva, a odgovor na ovakvo stanje mora se hitno pronaći, prije nego bude suviše kasno, a u cijeloj Bosni i Hercegovini uz policiju Srbije ne promaršira i ruska vojska. Zato tražimo od Predsjedništva BiH, Vijeća ministara i Parlamentarne skupštine BiH da obuzdaju agresivno djelovanje Srbije prema Bosni i Hercegovini i to u najkraćem mogućem roku i o tome obavijeste zabrinute građane o svojim potezima", navodi u saopćenju Udruženje, čiji je predsjednik dr. Enver Išerić, a osnivači prof. dr. Zdravko Lučić i prof. dr. Jahja Muhasilović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije