Salkić o dolasku policije Srbije u RS: "Strateško djelovanje na rušenju suvereniteta BiH"

2
Radiosarajevo.ba
Salkić o dolasku policije Srbije u RS: "Strateško djelovanje na rušenju suvereniteta BiH"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Ramiz Salkić

Zastupnik u NSRS-a Ramiz Salkić (SDA) oglasio se danas, 20. jula povodom dolaska pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u tri grada u bosanskohercegovačkom entitetu RS gdje će boraviti do 1. septembra shodno sporazumu između MUP-a Srbije i MUP-a RS nakon održavanja svesrpskog sabora.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"Ponovo možemo očekivati, ako ih uopšte dobijemo, objašnjenje državnih organa da je sve u skladu sa zakonom u duhu dobrosusjedskih odnosa da se radi o praksi koja je već prisutna u drugim državama itd...

Dragan Bursać: A, kad će policajci iz Bihaća i Goražda biti raspoređeni na Zlatiboru i Kopaoniku?

Dragan Bursać: A, kad će policajci iz Bihaća i Goražda biti raspoređeni na Zlatiboru i Kopaoniku?

Neće biti ni riječi o strateškom djelovanju Srbije i bh. entiteta RS na rušenju suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine kroz provođenje deklaracije svesrpskog sabora.

Oni koji ne vide dalje od svojih fotelja i privilegija praviće se kao da se ništa ne dešava ili će imati reakcije koje neće polučiti bilo kakve konkretne korake. Možda je ovo i normalno u normalnim zemljama u jeku turističke sezone, ali u svjetlu vjekovnih pretenzija Srbije prema teritoriju Bosne i Hercegovine, otvorenoj seperatističkoj politici političkih vođa bosanskih srba, usvojenoj deklaraciji svesrpskog sabora i činjenici da Srbija predstavlja izvorište minimiziranja zločina, genocida, veličanja ratnih zločinaca i sigurno utočište presuđenih i osumnjičenih za zločine nad Bošnjacima ovakvi potezi prevazilaze rutinsku i običnu saradnju u interesu sigurnosti građana", kazao je Salkić.

Podsjetimo, policajci iz Srbije od 22. jula bit će u Banjoj Luci, Foči i Trebinju, a, više možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije