Smajić: Ne bojimo se mi nekoliko srbijanskih policajaca, nego nam propitujete dostojanstvo

3
Radiosarajevo.ba
Smajić: Ne bojimo se mi nekoliko srbijanskih policajaca, nego nam propitujete dostojanstvo
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policija / Ilustracija

Džemal Smajić, delegat (SBiH) u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine pozdravio je odluku ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića da ne pošalje policajce u Bosnu i Hercegovinu kako bi spustio tenzije između dvije zemlje.

Istakao je da Bosna i Hercegovina želi dobrosusjedsku saradnju sa Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom, i da je svojim ponašanjem to uvijek dokazivala.

"Uz dobrosusjedske namjere, Bosna i Hercegovina nije naivna i sve strahove, ako ih je i imala, prevazišla je tokom herojske borbe protiv agresije od 1992. do 1995. godine koju je predvodila Dačićeva partija na čelu sa Miloševićem. Danas je problem Srbiji što, za razliku od vladajuće strukture, javnost u BiH pokazuje zrelost, vitalnost i otpornost na providne provokacije beogradskog establišmenta koji nije dorastao nivou ozbiljne politike. Spletkarenja, spinovi, konstantno kukanje na najnižem nivou uvrijeđenog djeteta, nisu odlike savremene politike", kazao je Smajić.

Dragan Bursać: A, kad će policajci iz Bihaća i Goražda biti raspoređeni na Zlatiboru i Kopaoniku?

Dragan Bursać: A, kad će policajci iz Bihaća i Goražda biti raspoređeni na Zlatiboru i Kopaoniku?

Naveo je da je Dačić recidiv režima koji je osuđen od strane najviše sudske instance u svijetu da nije spriječio genocid u Srebrenici (što znači da je mogao).

"Moja poruka beogradskom režimu je da prestanu sa iscrpljivanjem, prije svega vlastitog naroda, a onda i cijele regije, sa konstantnim provokacijama i izmišljanjima raznih problema, što vodi destabilizaciji Balkana. Niko više nije slijep gospodine Dačiću, jer umišljenost i pogled iz superiorne pozicije, najviše šteti onome ko se tako ponaša", rekao je Smajić.

Čuvari Bosne o dolasku srbijanskih policajaca u BiH: "Prvorazredni agresivni incident"

Čuvari Bosne o dolasku srbijanskih policajaca u BiH: "Prvorazredni agresivni incident"

Cilj Bosne i Hercegovine je, dodaje Smajić, Evropska unija i NATO, društvo modernih i uređenih država: “Vaš nije, vaš cilj su Rusija i Kina i naoružavanje protiv NATO-a koji vas okružuje. Da nije smiješno, bilo bi žalosno, kakvu naivnu politiku vodite. Ipak to je izbor Srbije, dok svi njeni susjedi razmišljaju suprotno. Uostalom, može se desiti, ali teško, da je Vučić najveći genijalac u Evropi i vidi što niko ne vidi. Ili će biti da je suprotno tome? Vrijeme će pokazati", naveo je Smajić, te dodao:

"I na kraju, da bi bilo jasno. Mi se nismo bojali kompletne srbijanske armade koja je napala Bosnu i Hercegovinu, a ne da se bojimo nekoliko policajaca. Nego nam propitujete dostojanstvo, pa neko mora dići glas jer naša vlast podanički šuti. Čini mi se da niste naučili lekciju devedesetih da smo mi ipak prevelik zalogaj za Srbiju i da Bosna i Hercegovina neće više poginjati glavu", poručio je Smajić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije