Doktor iz Tuzle za intervenciju poslije radnog vremena dobio 12,50 KM

13
Radiosarajevo.ba
Doktor iz Tuzle za intervenciju poslije radnog vremena dobio 12,50 KM

Tuzlanski doktor Jasmin Kalesić objavio je na svom Facebook profilu da je za intervenciju poslije radnog vremena dobio 12,50 KM.

Ovaj dugogodišnji ljekar koji je samo u svoje obrazovanje uložio preko 20 godina, za spašavanje pacijenta poslije radnog vremena dobio je cijelih 12,50 KM.

Postavlja se pitanje koliko vrijedi političar koji dolazi na sjednicu, a koliko školovani doktor. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

Džeko emotivnom objavom čestitao Ismailu Barlovu: "Bravo lijepi naš dječače, bravo veliki čovječe"

"Dobro jutro Bosno i Hercegovino. Nemam običaj pisati ovakve stvari, ali sad sam imao potrebu od jada ili humora. Kao ljekar specijalista, sa više od 20 godina školovanja, odem u pratnju pacijenta.

Pacijent inače nakon povrede hospitalizovan u intenzivnu u Banja Luci u izuzetno teškom stanju, na mehaničkoj ventilaciji… nastavak liječenja u intenzivnoj (šoku) u UKC Tuzla. (Navodim samo kako bih dočarao o kakvom pacijetu se radi). 

Elem, sve prođe kako treba, pacijet uredno transportovan, te nastavi liječenje u UKC-u Tuzla.

Danas dobijem poziv sa blagajne radi preuzimanja naknade za obavljeni posao (dnevnica), obzirom da je transport obavljen izvan radnog vremena, u posljepodnevnim časovima.

Uz osmjeh pitam blagajnika gdje trebam potpisati, a on se takođe nasmija i kaže 'Pa doktore za šta da se potpisujete?' Izbroja i preda mi uredno 12,50 KM.

Ps: toliko valjda vrijedimo u ovoj državi i sistemu. Dovoljno za ćevape, jogurt moraš doplatiti. Koliko iznosi prosječna naknada za sjednicu gradskog/općinskog vijeća? Pitam za druga", napisao je doktor Jasmin Kalesić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak