Denis Bećirović poslao poruku iz Jajca: Neće uspjeti oni koji žele osporiti državnost Bosne

13
Radiosarajevo.ba

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je danas, 5. avgusta, i s načelnikom Općine Jajce Edinom Hozanom.

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan zahvalio se dr. Bećiroviću na posjeti Općini Jajce. On je upoznao člana Predsjedništva BiH sa aktuelnim prilikama i aktivnostima koje se provode na području Općine Jajce.

Govoreći o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini dr. Bećirović je istakao da je naša zemlja ponovo na udaru sljedbenika velikodržavnih politika i antibosanske propagande.

Njemačka donijela novi zakon: Za ovo vas mogu kazniti sa vrtoglavih 2.500 eura

Naglasio je da je važno poslati poruku upravo iz Jajca, kraljevskog grada i simbola antifašističke borbe, da neće uspjeti oni koji žele osporiti državnost Bosne i Hercegovine i stvoriti ambijent nesigurnosti. Dr. Denis Bećirović je rekao da se bosanskohercegovačke patriote nikada neće odreći svoje historije, kulture, jezika i jedinstvene i cjelovite Bosne i Hercegovine.

Tokom razgovora načelnik Edin Hozan je, između ostalog, istakao da je Općina Jajce jedna od četiri lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini koja je, uz podršku Evropske unije i Savezne Vlade Njemačke potpisala Sporazum gradonačelnika i pristupila izradi Akcionog plana za održivu energiju i klimu.

Foto: Kabinet Denisa Bećirovića: Dr. Bećirović u Jajcu

Istaknuto je da će ovaj Akcioni plan pomoći Općini Jajce da do 2030. godine realizuje niz mjera u izgradnji, saobraćaju, komunalnim uslugama, poljoprivredi i šumarstvu u cilju ublažavanja uticaja i adaptacije na klimatske promjene.

Prethodno je dr. Denis Bećirović posjetio Vinac gdje je s mještanima razgovarao o aktuelnim prilikama u tom mjestu. Mještani su se zahvalili dr. Bećiroviću na posjeti i iskazanoj podršci za rješavanje aktuelnih problema u Vincu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak