Goran Ivanišević za Radiosarajevo.ba: 'Prvi put sam na Sarajevo Film Festivalu i zaista uživam'

6
A. Sokolović

Goran Ivanišević je nakon 17 godina ponovo u Sarajevu. U glavni grad Bosne i Hercegovine je stigao na tenisku egzibiciju u organizaciji UNIQA osiguranja, sličnu onoj koju je davne 2007. godine imao u martu u sarajevskoj Zetri protiv Ivana Ljubičića.

Popularni Splićanin je u Sarajevu uvijek rado viđen gost. Povod dolaska je predstavljanja aktivnosti UNIQA SEE FUTURE Fondacije i podrške ženama filmskim autoricama, a teniska zvijezda iz Hrvatske odigrao je ovoga puta egzibicioni meč sa glumcima u Sarajevu.

Prije samog meča bio je gost portala Radiosarajevo.ba gdje smo razgovarali o Sarajevo Film Festivalu, održanom obećanju od prošle godine iz Umaga kada smo se sreli u Hrvatskoj da će sigurno ponovo doći u Sarajevo, nastavku trenerske karijere, uživanju u glavnom gradu BiH i, naravno, splitskom Hajduku.

Sedma noć SFF-a | Goran Ivanišević i njegova supruga Nives privukli posebnu pažnju

Radiosarajevo.ba: Gorane, kada smo zadnji put razgovarali u Umagu u junu 2023. godine obećali ste nam doći u Sarajevo. Hvala što ste održali obećanje.

Ivanišević: Sarajevo je moj grad koji volim. Uvijek se u njega rado vraćam i nekako sam bio siguiran da će me ponovo dovesti u Sarajevo i zaista se to ostvarilo. Nisam očekivao da će to biti ovako brzo, ali je lijep osjećaj.

Radiosarajevo.ba: Kako su protekli prvi sati u glavnom gradu BiH?

Ivanišević: Uvijek je lipo biti u Sarajevu. Sarajevo ima neku posebnu dušu, posebnu energiju. Došao bih i ranije, ali mi je raspored ove godine dozvolio da se pojavim i na Sarajevo Film Festivalu i zaista uživam.

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Goran Ivanišević ponovo u Sarajevu

Zatim sam u gradu vidio pozitivno ludilo, šušur kako bismo mi Splićani često to kazali... Kada se Sarajlije malo potrude, to je nivo koji niko ne može pratiti... Zbilja se osjećam ugodno i dobro došao sam i kao da sam domaći ovdje.

Radiosarajevo.ba: Večeras ćete prošetati i crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala... 

Ivanišević: Da, to planiram, iako ja nisam ljubitelj tog glamura i svega što donosi ovakvi događaji. Ja sam prvi put na SFF-u, dakle prvi put u ovih 30 godina koliko traje ovaj sjajni festival. Veoma mi je drago da sam tu.

Radiosarajevo.ba: Teniska egzibicija sa glumcima je zaista spektakl. Sjećate li se marta 2007. i egzibicije sa Ivanom Ljubičićčem u prepunoj Zetri.

Ivanišević: Baš sam sada prije našeg susreta sa Adelom Bahtanovićem, predsjednikom UNIQA SEE regije pričao o tom događaju u Zetri. I tada je bilo mnogo ljudi, lijepo smo se zabavili, kao i danas za vrijeme ove egzibicije sa glumcima.   

Radiosarajevo.ba: Koliko ostajete u Sarajevu?

Ivanišević: Do nedjelje sam ovdje. Obišao sam mnoga mjesta i svaki sat mi je pravo uživanje. Bosanci imaju dušu, imaju svjetski filmski festival i budite ponosni na to.

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Goran Ivanišević ponovo u Sarajevu

Radiosarajevo.ba: No, Bosna i Hercegovina je jedna od četiri države na svijetu koja još nema medalju sa olimpčijskih igara...

Ivanišević: Doći će i to vrijeme. Imate mnogo talenata, mnogi su napravili individualne sjajne karijere i nadam se da će za četiri godine, kada dođe naredne ljetne olimpijske igre, doći i trenutak kada će BiH imati tu medalju sa Olimpijade.

Radiosarajevo.ba: Rastali ste se od Novaka Đokovića. Sve je bilo prijateljski na kraju...

Ivanišević: Da, da... Nema razloga da ne bude tako i nakon završetka saradnje. Jedan drugom smo poželji sreću i idemo dalje.

Goran Ivanišević: "Sigurno ću ponovo doći u Sarajevo'

Radiosarajevo.ba: Šta planirate sada kada ste bez angažmana?

Ivanišević: Iskreno, nemam pojma... Nemam ništa u planu za trenerku budućnost 

Radiosarajevo.ba: Za kraj malo u Vašoj velikoj ljubavi - Hajduku... 

Ivanišević: Hajduk? To su teška pitanja... Nemoj o tome, molim te...

Moram otići na ćevape na Baščaršiju

Radiosarajevo.ba: Kažete da ste u Sarajevu do nedjelje. Da li ste prošetali Baščaršijom?

Ivanišević: Još nisam, ali sigurno hoću... Moram otići na Baščaršiju na ćevape. To se ne smije propustiti nikako. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak