Pariz 2024 | Francuzi ostali bez rukometne medalje: Nijemci šokirali domaćina u završnici

0
Radiosarajevo.ba
Pariz 2024 | Francuzi ostali bez rukometne medalje: Nijemci šokirali domaćina u završnici

Njemačka muška rukometna reprezentacija šokirala je branitelja naslova i domaćina Francusku svladavši je u četvrtfinalu olimpijskog turnira s 35:34 (14:17, 29:29) nakon produžetka.

Fantastičan je u sastavu Njemačke bio Renars Uscins s 14 pogodaka, uključujući i ključne golove za produžetak u zadnjoj sekundi drugog poluvremena te pobjednički šest sekundi prije kraja produžetka.

Johannes Golla i Sebastian Heymann su dodali po šest golova za Njemačku, dok je u francuskom sastavu tragičar ispao Dika Mem uprkos 10 pogodaka.

Amel Ćurić objavio novu pjesmu na svoj rođendan: Poslušajte "Gdje si bila"

Osam je dodao Hugo Descat, dok je Vincent Gerard sakupio nestvarne 24 odbrane, ali ni to na kraju nije bilo dovoljno.

Francuska je u završnici drugog poluvremena ispustila pobjedu, minutu prije kraja je golom Mema povela s 29:27, Njemačka je uspjela smanjiti iz sedmerca 10-ak sekundi prije kraja samo da bi nakon izvođenja lopte sa sredine igrališta Uscins oteo loptu Memu i u zadnjoj sekundi susreta pogodio za 29:29.

I u produžetku je upravo Uscins zabio gol za ulazak u polufinale šutom s vanjske pozicije.

Njemačka će u polufinalu u petak igrati protiv Španije, koja je ranije u srijedu također nakon produžetka svladala Egipat sa 29:28 (8:12, 25:25).

Kasnije u srijedu igrat će se i preostala dva četvrtfinala, Danska – Švedska u 17:30 i Norveška – Slovenija u 21:30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak