Sarajevo i Rijeka idu dalje, ostali klubovi iz regije oprostili se od Evrope

0
Anadolija
Sarajevo i Rijeka idu dalje, ostali klubovi iz regije oprostili se od Evrope

Sinoć su diljem Evrope odigrane utakmice 3. pretkola Evropske lige. 

Od ekipa iz BiH, FK Sarajevo je savladalo Budućnost iz Podgorice rezultatom 2:1 i izborilo plasman u play-off, a Zrinjski je poslije penala izgubio od ekipe APOEL-a, a u regularnom toku meča bilo je 2:2.

Od klubova iz regije, Celje iz Slovenije je izgubilo od ekipe Ararat-Armenie rezultatom 1:0. Fudbaleri Partizana su nakon produžetaka poraženi od belgijskog Charleroa s 2:1. Lokomotiva Zagreb je doživjela debakl od švedskog Malmea koji je slavio rezultatom 5:0.

Slovenska Mura je poražena od holandskog PSV-a s 1:5. Hajduk Split je u Istanbulu izgubio od Galatasaraya rezultatom 2:0. Shkendija iz Sjeverne Makedonije je također eliminisana od Tottenhama s 1:3.

Srbijanski predstavnik Vojvodina je nakon produžetaka izgubila od belgijskog Standard Liègea rezultatom 2:1. Ekipa Drite s Kosova poražena je od poljske Legie sa 2:0.

Nogometaši Rijeke izborili su plasman u završnu rundu kvalifikacija  nakon što su na Rujevici nakon produžetaka pobijedili ukrajinski Kolos Kovalivku s 2:0.

Od ostalih utakmica, pažnju ljubitelja fudbala privukao je meč turskog Bešiktaša i Rio Avea u kojem je slavio portugalski tim nakon penala, pošto je u regularnom toku meča bilo 1:1.

Riga je poražena od Celtica rezultatom 0:1, a dalje je prošao i Rosenborg koji je slavio protiv turskog Alanyaspora s 1:0.

FC Copenhagen je pobijedio poljsku ekipu Piast Gliwice s 3:0, AC Milan je eliminisao norveški Bodo rezultatom 3:2, a švicarski St. Gallen je poražen od AEK-a iz Atine rezultatom 0:1.

Fantastična zarada Sarajeva

Podsjetimo, kako je već pisao Radiosarajevo.ba, šampion BiH je sinoćnom pobjedom ostvario i fantastičnu zaradu iz UEFA-inog fonda solidarnosti.

Naime, na račun Bordo prvaka stići će s ovom pobjedom 300.000 eura, koliko novca donosi nastup u play-offu.

Inače, Sarajevo je nastupima u Ligi prvaka i Europskoj ligi već osiguralo zaradu od 2,4 miliona maraka (1,2 mlion eura).

Naglasimo da plasman u grupnu fazu Europske lige donosi 2,92 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak