Radnik upisao novi poraz: Velika pobjeda Čelika u Bijeljini

Radiosarajevo.ba
Radnik upisao novi poraz: Velika pobjeda Čelika u Bijeljini
Zenički Čelik upisao je danas veliku pobjedu u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Zeničani su slavili u Bijeljini protiv Radnika rezultatom 3:2.

Domaćin je do vodstva došao u devetoj minuti susreta. Marko Obradović je šutirao s vrha šesnaesterca i prelijepo pogodio za vodstvo ekipe iz Bijeljine. Samo deset minuta kasnije neviđenu glupost napravio je Čelebić, a Radnik je ostao sa deset igrača na terenu. U finišu prvog poluvremena Čelik je izjednačio golom Pezera s bijele tačke.

Nakon 15 minuta igre u nastavku Radnik je došao do novog vodstva. Zeljković je centrirao, a jedan igrač Čelika pogodio je sopstvenu mrežu. U 69. minuti susreta novi jedanaesterac za goste. Ovaj put precizan s bijele tačke bio je Marin Popović. Desetak minuta prije kraja crveni karton zaradio je i gostujući trener, Kemal Alispahić.

Čelik je do velike pobjede došao u samom finišu susreta, a pogodio je Danijal Brković. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, drugo kolo:

Radik - Čelik 2:3 (Obradović 9/Pezer 41-pen, Popović 69-pen, Brković 90)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak