Slavko Petrović: Ako je Čelik ranjen, mi smo polumrtvi

F. Z.
Slavko Petrović: Ako je Čelik ranjen, mi smo polumrtvi
Radnik iz Bijeljine u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine igra protiv zeničkog Čelika na domaćem terenu. Prilika je to da se publici u Bijeljini predstavi potpuno nova ekipa aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine.

Trener Radnika, Slavko Petrović, ne želi preuzeti ulogu favorita u ovom susretu.

"Pa ne bih ja rekao baš da smo mi apsolutni favoriti. Mi smo možda malo više ranjeni, nas je napustilo 18 igrača. Sigurno da je Čelik ranjen, a mi smo polumrtvi. Nama je ostalo ukupno u kadru sedam igrača od prošle godine. Napustilo nas je 18 igrača. Ne bih ja predstavljao kao velike favorite. Bit će to teška utakmica za obje ekipe, jer smo i mi i oni startali s porazom. Ne želimo ni mi, a ni oni da izgubimo", kaže Petrović i dodaje:

"Igramo kući nakon dugo vremena i to je mala prednost. Nadam se da će moji igrači biti na nivou i da ćemo doći do tri boda, koja bi nam u ovom trenutku bila jako bitna. Uigrati 15 novih igrača u ekipu na početku sezone je pakleno teško. Nije nam lako. Nismo se obrukali protiv Zrinjskog, ali je lako igrati protiv ekipe koja napada, a mnogo teže protiv ekipe koja se brani. Neće nam biti lako da dođemo do pobjede", ističe Petrović.

Vremenski uvjeti u kojima se igra Premijer liga Bosne i Hercegovine su izuzetno teški.

"Utakmica u Mostaru je bila mnogo kasnije, ali smo osjetili težinu igranja u julu. To je nenormalna sparina, nenormalne vrućine. Očekuje se sada da bude oko 35 stepeni. Igračima neće biti lako, ali šta je tu je. To su uvjeti za sve ekipe i sada se vidi koliki je problem što stadioni nemaju reflektore. To su sve utakmice koje se mogu igrati u osam ili pola devet uvečer", kaže Petrović.

Radnik ima velikih problema s igračkim kadrom na početku sezone.

"Imamo problema s kadrom. Dali smo ispisnicu Mašiću koji je otišao u Olimpic. Memišević je u Holandiji. Protiv Zrinjskog su se povrijedili Srećković i Beširović i nisu trenirali ove sedmice. Ne postoje velike šanse da igraju. Igrački kadar nam trenutno nije uigran i sigurno da nam nije lako", ističe Petrović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije