Alispahić: Imamo problema, sve nam se sastavilo

F. Z.
Alispahić: Imamo problema, sve nam se sastavilo
Zenički Čelik danas će u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s Radnikom na Gradskom stadionu u Bijeljini.

Obje ekipe novu sezonu su otvorile porazom. I dok su izabranici Slavka Petrovića poraz (2:1), pretrpjeli na gostovanju kod aktuelnog prvaka Zrinjskog, Čelik je upisao poraz na Bilinom polju od Metalleghea.

"Radnik i mi nismo sezonu otvorili na najbolji način. Vjerovatno je razlog tome što smo puno mijenjali. Osim što smo puno mijenjali, mi smo u deficitu jer se nismo na vrijeme okupili. Nismo na vrijeme krenuli s pripremama. Idemo u goste jednoj čvrstoj ekipi koja teško prepušta bodove protivnicima. Mi smo već sedam dana više u treningu i to me raduje", ističe Alispahić. 

Alispahić ističe kako neki fudbaleri još uvijek nisu dostigli nivo fizičke spreme koji je potreban za Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

"Igrači su spremniji i bit će nekoliko promjena sigurno. Neki igrači jednostavno nisu sposobni da igraju Premijer ligu. Kako zbog fizičke pripreme, tako i zbog nekih drugih stvari. Ima nas koliko nas ima, ovi momci koji istrče u Bijeljini vjerujem da će dati sve od sebe, a onda možemo očekivati i dobar rezultat", kaže Alispahić.

Zeničani imaju i brojne probleme s povredama.

"Imamo problema, nekako nam se sve sastavilo. Baš kada problemi krenu, onda udare sa svih strana. Salčinović je operisao meniskus i nema ga sigurno naredne tri utakmice. Bojan Marković nakon duge pauze još uvijek nije spreman za povratak na teren. Imamo još nekoliko rovitih igrača, koji su se povrijedili zbog loše fizičke pripreme", ističe Alispahić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije