Trener NK Metalleghe: Sada ne smijemo glumiti veliku ekipu

Anadolija
Trener NK Metalleghe: Sada ne smijemo glumiti veliku ekipu
Nermin Bašić (32), najmlađi je trener u fudbalskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Trener je kluba koji postoji svega sedam godina i novi je bh. premijerligaš. Sa Nogometnim klubom Metalleghe BSI u prvom kolu društva najboljih napravio je svojevrsnu senzaciju, pobijedivši Čelik (3:1) u Zenici. Ekipa iz Jajca oduševila je mnoge i najavila da će biti tvrd orah za sve protivnike.

"Dobro smo otvorili prvenstvo. San snova je pobijediti Čelik, renomiranu ekipu u sred Zenice. Igrali smo hrabro, taktički zrelo, disciplinovano i Bog nas je nagradio. Ipak, do naredne utakmice trebamo popraviti neke stvari, jer Čelik je stvorio puno prilika pred našim golom. No, najljepše je analizirati utakmicu kada pobjedite. Obzirom da je bilo otvaranje sezone i fizički smo bili veoma dobri, što me posebno raduje", rekao je za Anadolu Agency (AA) Bašić, dodavši:

"Mali smo klub koji postoji svega sedam godina i jedini nam cilj ostaje opstanak u Premijer ligi BiH. Veliki je hendikep što nećemo igrati domaće utakmice u Jajcu. Radi se i na tom problemu. Svi mi u klubu nadamo se da će se Premijer liga BiH uskoro igrati u Jajcu. U svakom slučaju, poslije trijumfa nad Čelikom ne smijemo glumiti neku veliku ekipu. Moramo nastaviti vrijedno raditi".

O vječitom bh. derbiju između fudbalera Željezničara i Sarajeva koji je u subotu na stadionu Grbavica završio 1:1, uz 15-minutni prekid zbog problema sa gostujućim navijačima, Bašić je istakao:

"Nervozna utakmica. Nije bila kvaliteta. Najrealniji rezultat i možda u ovom trenutku najbolji za obje ekipe".

Remi Širokog Brijega i Vitez (1:1), prema mišljenju Bašića "i jeste i nije iznenađenje".

"Široki je igrao Evropu. Igrali smo dva puta sa Vitezom u pripremnom periodu i vidio sam da su dobar tim. Radi toga kažem i jeste i nije iznenađenje", naglasio je Bašić.

Za pobjedu Zrinjskog nad Radnikom, rezultatom 2:1, kazao je "očekivan posao šampiona naše države". Očekivanim ishodom susreta okarakterisao je pobjedu Slobode nad Olimpicom od 3:0.

"Očekivano. Sloboda je kvalitetna. Tuzlaci su doveli i neka pojačanja u odnosu na prošlu godinu, tako da me rezultat iz Tuzle nimalo nije iznenadio", tvrdio je Bašić, nazvavši remi Krupe i Mladost Doboj Kakanj 1:1 "nervoznom utakmicom u kojoj niko nije želio izgubiti".

Prvi favorit za osvajanje titule prvaka za Bašića je aktuelni prvak BiH, mostarski Zrinjski.

"Ukoliko gledamo prošlu sezonu, njihov igrački kadar, ostao je trener Vinko Marinović, rade dobro u kontinuitetu - Zrinjski je prvi kandidat za titulu prvaka BiH i to po svim parametrima. Zaprijetiti Mostarcima mogu, odnosno konkurenti za najviši plasman su im Sarajevo, Željo i Sloboda", smatra Bašić.

Konkurente svojoj ekipi u borbi za opstanak vidi u još tri tima.

"Sigurno da ćemo se sa Krupom, Olimpicom i Mladosti boriti za opstanak. Čuo sam da poslije poraza od nas mnogi i Čelik ubrajaju u borbu za opstanak do posljednjeg kola. Nisam siguran. Mislim da će se Zeničani brzo posložiti, stabilizovati i da neće strahovati za ostanak u Premijer ligi BiH", zaključio je Bašić.

Drugo kolo Premijer lige BiH igrat će se predstojećeg vikenda, 30. i 31. jula. Sastaju se: Olimpic - Željezničar, Vitez - Mladost DK, Metalleghe - Krupa, Radnik - Čelik, Sarajevo - Zrinjski i Široki Brijeg - Sloboda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije