Premijer liga BiH: Sarajevo i Željo gosti u Tuzli i Trebinju, na programu i derbi Hercegovine

0
Radiosarajevo.ba
Premijer liga BiH: Sarajevo i Željo gosti u Tuzli i Trebinju, na programu i derbi Hercegovine

U sklopu 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrat će se šest mečeva, a najzanimljiviji je susret rivala Hercegovine, Zrinjskog i Širokog Brijega. 

Premijer liga BiH se vraća nakon reprezentativne pauze, a prvi meč na programu je u petak, 31. marta. Tuzla City će na stadionu Tušanj dočekati Borac iz Banja Luke od 18 sati. 

U subotu, 1. aprila, se igraju tri meča. Sastaju se Zrinjski i Široki Brijeg od 14 sati, a u terminu od 15 sati igraju Leotar protiv Željezničara te Igman protiv Posušja. 

Tučnjava na granici Hrvatske i Crne Gore: Otac i sin završili u Hitnoj pomoći

Posljednje dvije utakmice na programu su u nedelju, 2. aprila, a sastaju se Sloga i Velež, te Sloboda i Sarajevo. Prvi susret se igra od 15, a drugi od 16 sati. 

Najzanimljivije će biti u Mostaru, gdje se sastaju lider Zrinjski i trećeplasirani Široki Brijeg. Zrinjski je već jednom rukom na tituli prvaka Bosne i Hercegovine. Oni imaju 54 boda i bježe svima u ligi barem 12 bodova. 

Nakon više od decenije: Manijaci ponovo na tribinama u Trebinju

S druge strane, Širokom Brijegu su bodovi potrebni. Imaju samo jedan poen više od četveroplasiranog Željezničara, a neriješen rezultat protiv Tuzla Cityja u prethodnom kolu im je stavio u opasnost nastup u Europi naredne sezone. 

Iako su bodovi potrebniji Širokom Brijegu, ovo je ipak hercegovački derbi i to je stvar prestiža, pa će obje ekipe krenuti na pobjedu od prve minute. 

Što se tiče klubova iz Sarajeva, Željezničar mora pobijediti Leotar kako bi održao priključak za Borcem i Širokim Brijegom, dok Sarajevo želi da potvrdi dobru igru koju je pokazao protiv Posušja u prethodnom kolu, mada će biti teško zbog svega što se dešava oko kluba

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak