Premijer liga BiH: Velež i Sloboda Tuzla podijelili bodove u fudbalskoj uspavanci

0
Radiosarajevo.ba
Premijer liga BiH: Velež i Sloboda Tuzla podijelili bodove u fudbalskoj uspavanci
FOTO: AA / Ilustracija / Velež

U posljednjem susretu nedeljnog programa 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Velež i Sloboda Tuzla su podijelili bodove u Mostaru, a rezultat je bio 0:0. 

Veleže je tražio bodove za povratak u borbu za Europu. Nakon ovog remija, pet bodova su iza Željezičara, a šest iza Širokog Brijega, koji čuva to treće mjesto

S druge strane, Sloboda Tuzla je tražila sigurnost od zone ispadanja. Iako su u sredini tabele, Sloga Doboj je samo bod iza, a ona je na pretpostljednjem mjestu koje vodi u niži rang. 

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Od početka utakmice bilo je jasno da Velež ovdje traži pobjedu, ali nije uspio da iskoristi prilike

Rođeni su u prvom poluvremenu prijetili više puta prema golu Slobode, koja nije bila pretjerano zainteresovana da uzvrati. 

Premijer liga BiH: Željezničar pobijedio Slogu iz Doboja uz fantastičnu atmosferu na Grbavici

Premijer liga BiH: Željezničar pobijedio Slogu iz Doboja uz fantastičnu atmosferu na Grbavici

Za Rođene je prednjačio Wallace, koji je imao nekoliko dobrih prodora i tri šuta. Istakao se golman Slobode, Filip Erić

Treba još spomenuti i dvije povrede u prvom poluvremenu, obje u redovima Veleža. Prvo je izašao Mitar Ćuković u 13. minuti, a u 44. minuti je igru napustio Jovan Blagojević

Na pauzu se otišlo s osjećajem da će Velež ipak doći do tog gola prednosti, mada se to na kraju nije desilo

Drugo poluvrijeme nije bilo mnogo drugačije od prvog. Velež je napadao, a Sloboda jako rijetko imala priliku da prijeti golmanu Veleža Osmanu Hadžikiću

[related]https://www.instagram.com/p/Cp-TO4XIlXS/[/related]

Tino Blaž Lauš je imao najbolju priliku na meču u 84. minuti utakmice, ali je s nekih deset metara promašio gol Slobode. 

Tako se meč završio najnepopularnijim rezultatom u fudbalu. Treba još spomenuti i sudiju Mirzu Kazlagića. Igrači Slobode su se cijeli meč žalili na njegovo suđenje, a teško se oteti utisku da je on izgubio kontrolu nam susretom u više situacija. 

Ranije su odigrane dvije utakmice u našoj ligi. Željezničar je pobijedio Slogu rezultatom 4:1, a Tuzla City je iznenadila Široki Brijeg i odnijela bod s Pecare, a rezultat je bio 1:1. U ponedeljak se igra posljednji meč ovog kola, a Sarajevo će dočekati Posušje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije