Premijer liga BiH: Maestralni Ninković vodio Borac do pobjede nad Leotarom u Banjoj Luci

0
Radiosarajevo.ba
Premijer liga BiH: Maestralni Ninković vodio Borac do pobjede nad Leotarom u Banjoj Luci
Foto: Mondo.ba / Slavlje igrača Borca iz Banja Luke

U susretu 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, banjalučki Borac je bez većih problema pobijedio ekipu Leotara, rezultatom 2:0. 

Ovom pobjedom, Borac je preskočio Široki Brijeg i zauzeo drugo mjesto na tabeli, barem dok svoju utakmicu ne odigra tim iz Hercegovine. Također, povećao je prednost nad Željezničarom na šest bodova, a to će biti ključna bitka do kraja sezone za mjesto koje vodi u Europu. 

S druge strane, Leotar je ovim porazom u opasnosti da padne u zonu ispadanja. Da bi se to desilo, Tuzla City mora pobijediti Široki Brijeg, što je ipak teško za vjerovati. 

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Sama utakmica nije donijela nikakva pretjerana uzbuđenja. Borac je bio bolja ekipa od početka. Posebno je aktivan bio Nikola Ninković, koji je od prve minute prijetio golu Leotara

Svoju dobru igru je potvrdio u 30. minuti meča. Ubacio je Benjamin Tatar, a glavom pogodak postigao Ninković. Golman Dušan Puletić je stvarno bio nemoćan u ovoj situaciji. 

Do kraja poluvremena, Ninković je imao još dva pokušaja prema golu, ali bez promjene rezultata. Na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom Borca, mada je bilo očito da će biti još golova na meču

Kombinacijama u napadu Borca se u drugom dijelu aktivnije priključio i Enver Kulašin. Njegova dobra igra se isplatila u 58. minuti utakmice, kada je postigao gol. Asistent je bio danas nevjerovatni Ninković. 

Do kraja susreta nije bilo izglednijih prilika. Borac je na dominantan način došao do prijeko potrebnih tri boda, i sada mogu mirno pratiti ostatak kola. 

Treba svakako spomenuti i sramotno navijanje Lešinara, koji su vrijeđali LGBT osobe skandiranjem 'Ubij pedera'. Treba vidjeti da li će biti kazne za Borac zbog ovakvog ponašanja njihovih navijača. 

U prvoj utakmici dana, Zrinjski je teže od očekivanog pobijedio Igman Konjic, a rezultat je bio 2:1. 

Premijer liga BiH: Jukić spasio Plemiće protiv Musemićevog Igmana

Premijer liga BiH: Jukić spasio Plemiće protiv Musemićevog Igmana

U nedelju nas očekuje još interesantnih duela, a najzanimljivije će biti na Grbavici od 15 sati, gdje se sastaju Željezničar i Sloga Doboj, te na Pecari gdje Široki Brijeg od 17 sati dočekuje ekipu Tuzla City

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije