Premijer liga BiH: Tuzla City i Široki Brijeg remizirali na Pecari

0
Radiosarajevo.ba
Premijer liga BiH: Tuzla City i Široki Brijeg remizirali na Pecari
Foto: NK Široki Brijeg / Široki Brijeg

U predzadnjem susretu nedeljnog programa Premijer lige Bosne i Hercegovine susreli su se Široki Brijeg i Tuzla City, a rezultat je bio 1:1. 

Tako je ekipa koja je trenutno u zoni ispadanja naše lige uradila veliko iznanađenje. Tuzla City je tako došla do jako bitnog boda u borbi za opstanak

S druge strane, Široki Brijeg je sebi zakomplikovao situaciju. Sada imaju samo bod prednosti nad Željezničarom, koji im puše za vratom za posljednje mjesto koje vodi u Europu

Putin izdao naređenje: Rusija počinje vježbe upotrebe taktičkog nuklearnog oružja

Putin izdao naređenje: Rusija počinje vježbe upotrebe taktičkog nuklearnog oružja

U prvom poluvremenu je inicijativa bila na strani Širokog Brijega. Dominirao je Bože Vukoja, koji je bio uključen u svaku dobru akciju svoje ekipe. Činilo se kako se samo čeka gol ekipe iz Hercegovine. 

Šok za domaćine desio se u 35. minuti, kada se zatresla mreža golmana Renata Josipovića. Gol za Tuzla City je postigao Giorgi Ivaniadze, a to je bio prvi šut ove ekipe prema golu Širokog Brijega. 

Do kraja poluvremena, Tuzla City je mogla do još većeg vodstva. Priliku je imao Mićo Kuzmanović, a Široki Brijeg je izgledao potreseno. 

Na pauzu se otišlo uz vodstvo Tuzla Cityja, a Široki Brijeg je morao da se vrati dominaciji iz prvih pola sata na terenu. 

Nažalost po ekipu iz Hercegovine, do toga nije došlo na početku drugog poluvremena. Bilo je nekih prilika, preko Brune Oliveire i Ilana Pejića, ali nije bilo previše uzbuđenja. 

Onda, u 68. minuti, Široki Brijeg dolazi do izjednačenja. Gol je postigao Ilija Mašić, a treba pohvaliti akciju koja je prethodila golu. Golman Nevres Fejzić je bio nemoćan. 

Široki Brijeg je mogao doći do vodstva u 71. minuti. Vukoja je nastavio svoju odličnu igru iz prvog poluvremena, ali se nije najbolje snašao u ovoj situaciji. Pecara je vidjela loptu u mreži, ali rezultat je ostao isti

Do kraja susreta je Široki Brijeg napadao, ali nije slomio otpor Tuzla Cityja. Ovaj rezultat je sigurno obradovao navijače Željezničara, te nam dao uzbudljivu borbu za mjesta koja vode u Europu. 

U prethodnom meču dana, Željezničar je pobijedio Slogu iz Doboja na Grbavici. Još je na repertoaru duel Veleža i Slobode u Mostaru, a u ponedeljak će igrati Sarajevo i Posušje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije