Liga prvaka: Real Madrid i Milan ovjerili karte za polufinale

0
N. Žunić

Pobjedama nad Chelsea i Napolijem, Real Madrid i Milan plasirali su se u polufinale Lige prvaka. 

Real Madrid je na 'pogon' Rodryga, dvostrukog strijelca, pobijedio Chelsea 2:0, dok su u Napoli i Milan remizirali, 1:1

U Londonu je Chelsea ušao u meč protiv Real Madrida kao veliki autsajder. Ipak, dobar dio utakmice bio je bolji protivnik na svom Stamford Bridge stadionu. 

Novi detalji nesreće u Beogradu: Povrijeđeno 14 osoba

Promašene velike šanse za N'Golo Kantea i Marca Cucurelle na kraju je kaznio Rodrygo, koji je na asistenciju Viniciusa Jr. postigao pogodak u 58. minutu meča. Brazilac je na asistenciju Fede Valverdea postigao i drugi gol za Real u 80. minuti. 

Ukupan rezultat u dvije utakmice bio je 4:0 za Madriđane. 

Od Napolija se puno više očekivalo, a na kraju je Milan iznenadio fudbalsku javnost i izbacio ekipu koja je ove sezone u najboljoj formi u Europi. 

Napoli je bio puno bolja ekipa na terenu stadiona Diego Armando Maradona, ali to nisu uspjeli krunisati. Prvo upozorenje stiglo je u 22. minuti, kada je Giroudu penal odbranio Alex Meret. 

Ipak, kazna za propuštene prilike došla je na kraju prvog poluvremena. Asistenciju Raphaela Leaoa koristi upravo Giroud, a gol je postignut u 43. minuti. Napoli je mogao doći do pogotka u 82. minuti, ali je Khvichi Kvaratskheliji penal odbranio Mike Maignan

Utješni pogodak za Napoli postigao je Victor Osimhen, na asistenciju Giacoma Raspadorija. Gol je postignut u 93. minuti. 

Ukupan rezultat je glasio 2:1 za Milan u ovom dvomeču. 

Milan i Real Madrid čekaju protivnike u polufinalu Lige prvaka. Real Madrid će igrati s boljim iz duela Bayern Munchen-Manchester City (0:3 u prvoj utakmici), dok Milan čeka boljeg iz dvomeča Inter-Benfica (2:0 u prvoj utakmici). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak