"Jedan je Muhammad Ali": Višeminutne ovacije i aplauz za glumački ansambl NPS u Sjevernoj Makedoniji

0
Radiosarajevo.ba

U sklopu regionalnih gostovanja, u četvrtak, 10. oktobra je na 8. Internacionalnom teatarskom festivalu Othello u Gostivaru u Sjevernoj Makedoniji,  izvedena dramska predstava Narodnog pozorišta Sarajevo Jedan je Muhammad Ali, autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića.

U prepunoj sali kulturnog centra "Gostivar" predstava Jedan je Muhammad Ali oduševila je sve ljubitelje pozorišne umjetnosti, koji su višeminutnim ovacijama i aplauzom ispratili glumački ansambl Narodnog pozorišta Sarajevo.

Uloge su ostvarili: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda i Dino Bajrović.

Liga nacija | Sergej Barbarez odredio Zmajeve na koje računa za večerašnji susret protiv Njemačke

Dramaturginja je Vedrana Božinović, scenografkinja i kostimografkinja je Lejla Hodžić, kompozitor predstave je Damir Imamović, a koreografkinja Ena Kurtalić. Video dizajn uradio je Zlatan Filipović.

Na 8. Internacionalnom teatarskom festival Othello, a u okviru festivalskih večeri biće izvedeno pet predstava iz Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Grčke. Internacionalni teatarski festival Othello tradicionalno dodjeljuje nagrade u nekoliko kategorija i to: najbolja predstava, reditelj, glumac i glumica. Internacionalni teatarski festival Othello organizuje istoimeno udruženje iz Gostivara, uz podršku Ministarstva kulture, Opštine Gostivar i Centra za kulturu ASNOM. Festival će trajati do 12. oktobra, a sve predstave igraju se na sceni Doma kulture sa početkom u 20:00 časova.

Nakon gostovanja 8. Internacionalnom teatarskom festivalu Othello u Gostivaru, u sklopu regionalne turneje, predstava Jedan je Muhammad Ali 28. oktobra bit će izvedena u Novom Pazaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak