"Glumci pjevaju hitove" ispred NPS: Oduševili svojim izvedbama, a evo kako je to izgledalo

0
Radiosarajevo.ba
"Glumci pjevaju hitove" ispred NPS: Oduševili svojim izvedbama, a evo kako je to izgledalo
Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sanela Krsmanović Bistrivoda, Mirvad Kurić, Aldin Omerović i Sara Seksan

U srijedu, 4. septembra sa početkom u 20:30 sati, na pozorišnom Trgu Susan Sontag, upriličen je koncert "Glumci pjevaju hitove" u muzičkoj režiji Lejle Jusić, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestro Emir Mejremić.

Na programu su se našli muzički hitovi poput: I opet mi duša, On My Own (Les Misérables), Sanjam, Ima neka tajna veza, Malo je malo dana.

Sarajevska publika uživala je u izvedbi poznatih glumica i glumaca poput Emine Minke Muftić, Vedrane Božinović, Snežane Vidović, Jelene Kordić Kuret, Amre Kapidžić, Ajle Cabrera, Mone Muratović, Sanele Krsmanović Bistrivoda, Sare Seksan, Mirvada Kurića, Ermina Brave, Aldina Omerovića, Sanina Milavića, Sanjina Arnautovića, Maka Čengića i Nermana Mahmutovića.

Nermin Nikšić objavio video s otvaranja mosta i zanimljivu poruku o navikama - ko priča, a ko radi?

Nermin Nikšić objavio video s otvaranja mosta i zanimljivu poruku o navikama - ko priča, a ko radi?

U izvedbi novog programa, uz već poznata imena koja ste imali priliku čuti ranije, ugostili su i druge glumce i glumice kojima je pjevanje obilježilo glumačke angažmane.

Uz orkestar Sarajevske filharmonije i dirigenta Emira Mejremića, glumci i glumice su svojim nastupom oduševile brojnu sarajevsku publiku. 

"Na programu su se našli filmska i pozorišna muzika, te bezvremenski hitovi koji su popularnost stekli kroz kultne filmove bosanskohercegovačke, regionalne i svjetske kinematografije.", izjavila je muzička rediteljica Lejla Jusić.

O SPECIJALNOM PROGRAMU NPS KULTURA NA ULICE 2024!
Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije