Dragan Bursać: Kakav fenomenalan autogol Denisa Bećirovića!

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: Kakav fenomenalan autogol Denisa Bećirovića!

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

“Sinoć se Denis Bećirović pokazao kao najjači igrač SDA i Bakira Izetbegovića. Što se kaže, pobijedio ga je Bakir iz svlačionice, bez da se pojavio, a Bećirović je napuštanjem studija odigrao u stilu najboljih SDA botova.“

Vidjeli ste to sigurno, Denis Bećirović, kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH sinoć je teatralno napustio debatnu emisiju na N1 televiziji, kad je navodno shvatio da mu nema glavnog takmaca Bakira Izetbegovića i da je tu prisutan, uvijek prisutni Mirsad Hadžikadić.

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Mnoge reakcije nakon što je Bećirović napustio studio: "Tako do potpunog poraza autogolovima"

Autogol za postera!

Na stranu što je svojim odlaskom uvrijedio Hadžikadića, kazavši da mu ovaj nije dostojan takmac, na stranu što je znao da se Izetbegović neće pojaviti, pa nije morao ni on, na stranu sve to, šteta je baš njemu neizmjerna. Autogolčina kakav se rijetko viđa!

Dragan Bursać: Hoće li Bošnjaci u RS-u opet nositi bijele trake?

Kada bih bio teoretičar zavjere, kazao bih da je Denis Bećirović najjači igrač SDA i Bakira Izetbegovića, bez da se Bakir i oznoji. Što se kaže, pobijedio ga je Bakir sinoć iz svlačionice. Vrlo lako i jednostavno. Bećirović je sinoć odigrao u stilu najboljih SDA botova.

Piše: Dragan Bursać za portal Radiosarajevo.ba 

Pa smo umjesto političara, koji bi trebao voditi zemlju i Oružane snage u naredne četiri godine mogli vidjeti tek jednog egocentrika, koji sebe virtuelno samjerava sa Izetbegovićem, a ne s izazovima koji stoje pred njim i obavezama koje će (eventualno) imati prema građanima.

I onda se pokazuje zapravo sav jad i čemer naše BiH političke scene na kojoj stoluje gomila sebičnih, egocentričnih ignoranata i samodopadnih skorojevića. Narod? Građani? Kakav crni narod i kakvi građani, tek cilj je onom drugom pokazati da si veći, jači i moćniji.

I to je trenutna mjera Denisa Bećirovića, poraz Izetbegovića, e ne pobjeda BiH. Samo ovim putem, teško da će poraziti Bakira.

Jer sve je to nakaradno sinoć pokušao i slavno propao u svega u par sekundi Denis Bećirović. Postao je jednom riječju pokusni kunić svoje zablude o nekakvoj grandioznosti. I on, i SDP koji (navodno) stoji iza njega.

Dragan Bursać: Milanoviću, nije genocid horoskop pa da malo vjeruješ u njega, a malo ga poričeš!

Kad ti je PR tim iz 1971.

Samo mogu misliti, kako je nakon emisije nekakav tim SDP-ovih marketing gurua uvjeravao i sebe i Denisa i šefa mu Nikšića, da je ovo dogovoreno napuštanje emisije sjajan potez, dok je u realnosti sprdnja s Denisovim likom i djelom probila zvučni zid.

No, ovo je čini se najmanje bitno za Bećirovića, koga kažem, osim Bakira niko živ ne interesuje, pa čak ni  građani.

Ono što je mnogo, mnogo više bitno je par pitanja koja lebde iznad glava svakom onom građaninu koji bi da se napravi i desi nekakva promjena.

Denis, čovjek koji je ostavio glasače na cjedilu

- Da li glasati za ovakvog Bećirovića, koji je sam sebi smiješan i neupotrebljiv?

- Da li glasati za Hadžikadića, koji objektivno nema nikakve šanse za pobjedu i utopiti svoj glas?

- Da li u konačnici ostati kući i tako širom otvoriti vrata Bakiru Izetbegoviću za (novu) pobjedu?

Koliko god se građanske opcije ljutile, ovaj put zaista nije do Bakira i njegovih botova i PR magova. On je samo potezom vještog političara pustio u arenu Denisa Bećirovića da se bori sam sa svojom sujetom, strahovima i projekcijama i u par sekundi od sebe izgubi.

Kako bi rekao fudbalski komentator za vrijeme bivše zemlje, poštovani gledaoci, kakav sjajan pogodak, šteta što je autogol!

Bursać: Heroj Barović čovjek koji je odbio pucati po civilima, dobio spomenik na Visu!

Pa da se vratim na početak i konstatujem, kada bih bio teoretičar zavjere povjerovao bih da je Denis SDA igrač, ali pošto to definitivno nije ostaje mi da vjerujem kako je, oprostiće, politička budala. I on i njegov tim, ako ga ima. Zapravo ne zna se šta je gore, da li to što nema PR- tim ili što ga ima baš ovakvog kakav jeste. 

Sinoć sam razgovarao s kolegom Danijem Hadžovićem i kazah mu da je ovaj Bećirovićev PR-tim negdje s početka ovog vijeka, iz 2001. godine, da se nada nekakvoj TV rijalitizaciji i da očekuje kako će narod popušiti priču o “demonstrativnom“ izlasku iz TV studija. Umjesto toga uslijedila je masovna sprdnja. Kolega Hadžović je mudro primijetio kako Bećirović nema tim iz 2001, a biće sreća ako mu je isti iz 1971.

Vječna priča o manjem zlu

Kako god, suviše je malo vremena do izbora, e da bi se mogli dozvoliti ovako amaterski potezi, kažem, ako se zaista misli pobijediti SDA kandidat.

Jedino što ostaje i Denisu Bećiroviću i SDP-u i opoziciji je da se pouzda u već čuveno kratko pamćenje građana i da se nada kakvom gafu Bakira Izetbegovića. Ovo druge se u narednih deset dana gotovo sigurno neće desiti.

Postoji još jedna mala stvar, a to je disparitet vjerovanja, obrazaca i ponašanja na društvenim mrežama u odnosu na realni život. A ta divergencija pokazuje da se ipak glasa u realnom svijetu i da realni svijet kako-tako podržava Bećirovića usprkos svinjariji od sinoć, makar kao manje zlo.

Da, da, teća decenija kako pričamo o manjem zlu…

Jer, još mi nismo došli na zelenu granu da biramo po sebi i za sebe najboljeg, nego tek da gutamo najmanju žabu u svojstvu manjeg zla. Od sinoć se žabolikost Denisa Bećirovića drastično uvećala. Mislite o tome!

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak