Mnoge reakcije nakon što je Bećirović napustio studio: "Tako do potpunog poraza autogolovima"

17
Radiosarajevo.ba
Mnoge reakcije nakon što je Bećirović napustio studio: "Tako do potpunog poraza autogolovima"
Radiosarajevo.ba/ Media.ba / Brojne reakcije nakon što je Bećirović napustio studio

Nakon što je Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, sinoć napustio studio televizije N1, uslijedile su brojne reakcije.

Razlog za njegovu odluku bio je nedolazak u emisiju Bakira Izetbegovića, također kandidata na izborima za istu poziciju.

"On je procijenio da ne treba doći. Dok se on ne pojavi, ja napuštam studio. Čekamo Bakira Izetbegovića!", poručio je, između ostalog, Bećirović.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Denis Bećirović napustio TV debatu jer se Bakir Izetbegović nije pojavio

Denis Bećirović napustio TV debatu jer se Bakir Izetbegović nije pojavio

A onda je došlo do mnogih reakcije putem društvenih mreža.

"Tačno vidim tri budale u SDP-u koji bulje u mobitele, čekaju 'pozitivne reakcije na mrežama' i lažu Nikšića kako im je ovo pravi potez za Bećirovićev odlazak iz emisije. A pozitivnih reakcija nigdje. I sve tako do potpunog poraza autogolovima.", poručio je Dragan Bursać, novinar i kolumnist,  putem Twittera te dodao:

"Kakav populistički jad i čemer od Denisa!".

Bh. reditelj Danis Tanović poslao je jasnu poruku:

"Ni ove godine ne postoji kandidat za kojeg bi glasao svim srcem. Svaki put glasam za manje zlo… do kada, pitam se…".

[twitter]https://twitter.com/DanisTanovic/status/1572706372898402304?fbclid=IwAR3H9_8QCWfjusBZNpkVD1B13z28ea0EKfpAQ1Fg-77FRkgNtmDr0pqt8Us[/twitter]

Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH, poručila je kako se debate ne propuštaju, ali ni ne napuštaju.

"2018. godine Hadžikadić, kao predsjednički kandidat, skinuo je mikrofon i napustio studio prije početka debate, iz protesta. 2022. godine Bećirović napustio je debatu iz protesta, što je 'iznenadilo' Hadžikadića.

Izetbegović se nije pojavio niti u jednoj izbornoj debati kako 2018., tako ni u predsjedničkoj 2022. godine.

Debate se prije svega ne propuštaju, a zatim ni ne napuštaju", napisala je Ćudić putem Facebooka.

2018. godine Hadžikadić, kao predsjednički kandidat, skinuo je mikrofon i napustio studio prije početka debate, iz...

Posted by Sabina Ćudić on Wednesday, September 21, 2022

Poruku je poslala i Nejra Latić Hulusić, kolumnistica, redateljica i aktivistica.

"Iz studija uživo se ne dezertira. Pogotovo ne ako si sjeo u goste čovjeku koji je više puta platio svoju objektivnost i neustrašivost u novinarskom poslu.
Još jednom je opozicija jasno pokazala da nema nikakav progresivan plan za ovu zemlju za izložiti nego da politiku svjesno temelji na najgorem mogućem tlu - protiv nekoga!

Nema Bakira - odlično, pola sata više u emisiji, bez smetnje da kažeš biračima kako ti vidiš ovu zemlju. Ali ne vidiš je. Vidiš samo do fotelje - kad odu 'oni', a dođemo mi. Ako nema 'njih' ti nemaš šta pričati.
Izbori nisu borba protiv Bakira Izetbegovića i SDA, nego borba za Bosnu i Hercegovinu.

Kad to shvati Denis Bećirović i jedanaest stranaka koje su ga podržale, a imaju još par dana, možda se neko i nakani ove godine na izbore izaći i birati.

Ovako je samo pitanje je li križamo ove od zla oca ili ove od gore matere.

Ovo nisu izbori, ovo je borba da sjašu kriminalne Kurte, a uzjašu nas bahate Murte. Zalog su naše glave", poručila je Nejra Latić Hulusić.

Iz studija uživo se ne dezertira. Pogotovo ne ako si sjeo u goste čovjeku koji je više puta platio svoju objektivnost i...

Posted by Nejra Latic Hulusic on Wednesday, September 21, 2022

Šefica Odsjeka za komunikologiju na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru, Semina Hadžović – Ajvaz smatra je da ovo nije bio dobar potez, te da je Bećirović ovako "zabio autogol".

"Hadžikadić : Bećirović 1:0

Bećirović je napušatanjem debate zabio autogol. Ko god da ga je savjetovao da ovako postupi, trebao je voditi računa da Bećirović nema energiju da to učini neiritantno i asertivno iskomunicira. Ovako je ispao arogantan, bahat, nezreo.

Cilj je vjerovatno bio da skrene pažnju na sebe, a zapravo je pokazao neodgovornost prema građanima, jer kandidati su tu radi građana, a ne radi njih samih. Ovim je potvrdio da je sav njegov 'program' udaranje po Izetbegoviću i SDA.

Vođenje države nije napuštanje situacija koje ti se ne sviđaju!

Nedržavnički, populistički i krajnje neozbiljno!

P.S. Porukom koju je uputio Hadžikadiću ispade da se niko ne smije kandidirati kad je on kandidat i izlazi na mejdan Bakiru Izetbegoviću, kako bi svi koji su protiv Izetbegovića njega podržali", napisala je Hadžović – Ajvaz.

Hadžikadić : Bećirović 1:0 Bećirović je napušatanjem debate zabio autogol. Ko god da ga je savjetovao da ovako postupi,...

Posted by Semina Hadžović Ajvaz on Wednesday, September 21, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije