Dragan Bursać: Srbija je danas najobičnija ruska gubernijica!

Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać: Srbija je danas najobičnija ruska gubernijica!
Foto: Privatni album / Dragan Bursać

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

“Srbija je zemlja pretvorena u rusku koloniju. Ona je premrežena zilotima svetosavske sekte i ruskim špijunima. Na čelu beogradske litije su  “Noćni vukovi“, paramilitanta oraganizacija, čije je djelovanje zabranjeno diljem civilizovanog svijeta. A Putinove slike, bilbordi, grafiti i transparenti, danas su u Srbiji najtraženija roba.“

Litije su se kao bumerang vratile u Beograd, u Srbiju.  

Spektakularna pobjeda HŠK Širokog Brijega nad FK Igmanom

Spektakularna pobjeda HŠK Širokog Brijega nad FK Igmanom

Piše: Dragan Bursać za Radiosarajevo.ba 

Srpski car Putin Mali

Za one koji ne znaju suluda „Litija za spas Srbije“ održana je prije neki dan u Beogradu, a bizarnu kolonu su predvodili ni više ni manje nego „Noćni vukovi“, istureno Putinovo odjeljenje za ovaj dio Balkana, koje se predstavlja kao “humanitarna organizacija“. A “Noćni vukovi“ su humanitarci taman koliko je i Putin mirotvorac.

Bursać: Biće Bosne hiljadu godina nakon tebe Milorade!

Bursać: Biće Bosne hiljadu godina nakon tebe Milorade!

Zanimljivo je da je litija održana kao rekacija na organizovanje Parade ponosa, Europrjada. A još zanimljivje, Parada ponosa neće biti održana i to su litijaši znali.

Dakle, ovdje se ne navodno radi o nekakvoj šetnji protiv LGBTQ populacije, a koje neće biti. Da se ne lažemo,  riječ o zapišavanju terena, kojim se Srbija poluzvanično, a javno stavlja na stranu Putinovog režima. I da, nije riječ o nekakvim pojedincima neko o hiljadama poluljudi, koji krče ulice Beograda.

A za one koji imalo sumnjaju kako i zašto litije u Beogradu, tu je bio i zlosretni Vladika banatski Nikanor koji je, obraćajući se litijaškoj svjetini, kao primjer odnosa prema gej populaciji naveo ruskog predsjednika. Vladika Nikanor kaže da je „današnji car planete koja se zove Zemlja niko drugi nego Vladimir Vladimirovič Putin“, a koji je donio odluku da o „anomalijama“ kakve se pojavljuju u Srbiji, „ne smije biti ni govora a kamoli da zažive“.

Dakle, nema ovo veze sa gej populacijom, nego sa dodvoravanjem Putinu i demonstracijom njegovih hordi na ulicama Beograda. I da, Beograd je možda nekad bio svijet, a sad je ruska gubernijica, ništa više i ništa manje od toga. A ruske tajne i polujavne službe su u čudu i ne mogu da vjeruju kako na svijetu postoji zemlja, koja dobrovoljno hrli pod Putinovu šapu. Toga se čak i Bjelorusija odrekla!

Budimo do kraja iskreni, Srbija je zemlja pretvorena u rusku gubernijicu. Ona je premrežena zilotima svetosavske sekte i ruskim špijunima koji djeluju javno i inistitucionalno. Pa zaboga, na čelu parde su ponavljam “Noćni vukovi“, paramilitanta oraganizacija, čije je djelovanje zabranjeno diljem civilizovanog svijeta. A Putinove slike, bilbordi, grafiti i transparenti, danas su u ovakvoj Srbiji najtraženija roba.

Bursać: Srbija jeste izvršila agresiju na BiH!

Bursać: Srbija jeste izvršila agresiju na BiH!

Kako su litijaši p(o)stali “borci protiv korupcije“?

Ali, zanimljiva je reakcija “finog beogradskog sveta“ koji se ko biva zgražava nad litijašenjem u srbijanskoj prijestonici, a neće i ne želi da vidi svoju licemjernost, koja smrdi na sve strane. 

Jer dok su isti ovi četnici, pedofili i kojekakvi opskurnjaci paradirali po Crnoj Gori taj tzv. fini beogradski svet ih je podržavao. Zvao je ovaj otpad ljudski pod Putinovim slikama “borcima protiv korupcije“ koji “samo traže svoja prava“. Bili su tu silni telegrami podrške “časnim ltijašima“, pravile su se emisije, a čak su i nevladine organizacije našle svoju priliku da se za evropske ili američke novce ogrebu o dio svoje naci-slave u srpsko-ruskom svetu, pa su smisli sintagmu kako se ova rulja bori za “ustavno-pravni poredak Crne Gore“ i svoja prava. Bilo je padobranaca iz NGO sktora koji su, pazite sad, tužili ne litijaše, nego državu Crnu Goru, jer ne daje litijašima dovoljno slobode. Bizarno. A ti ltijaši, koji su doslovno okupirali Crnu Goru i izveli su uz pomoć Crkve Srbije klerikalnu nacionalističku kontrarevoluciju pa su u Srbiji slavljeni kao nekakvi heroji. 

A danas tom “finom svetu“ odjednom smetaju ti isti kad kucaju na njihova vrata “starog Beograda“. Licemjerje na kub!

Budućnost u prošlosti Srednjeg vijeka

Srbija je zemlja koja danas hrli u Srednji vijek, u povijesnu tamu. Popovi, lopovi, ratni profiteri, djeca ratnih zločinaca, svjetina željna nasilja, sve se to sastalo u jendoj povorci. I ima ih vraški mnogo.

Ovo što se danas dešava na ulicama Beograda ukazuje na još jednu anomaliju, na neku vrstu izdaje i deluzije, a lokalni nacioalnisti su i za to smislili izraz, “autošovinizam“.

Evo vam primjer: Kada bi ruski tenkovi ušli u ovakvu Srbiju isti ovi poluljudi, dakle ogromna većina Srbije, okupatore bi dočela sa cvijećem u rukama, kao oslobodioce. Zanimljivo kako su se litije poput bumeranga, lansirane iz Beograda vraile kući, a isto se tako u semanitčkom smislu, izraz autošovnizam vratio onima koji su ga izmislil i lupio ih po licu. Pa su upravo ti i takvi, koji vire iz Putinovog dupeta i koji optužuju svakog živog za izdaju spremni da sami izdaju svoju zemlju zarad neke druge države, u ovom slučaju Rusije. Ako to nije autošvinizam, ne znam šta je. 

I na žalost, nema tu lake i brze pomoći. Srbijansko društvo zahtijeva veliki reset, političko rastavljanje i kretanje od nule.  A do nule treba doći, jer je ovo u debelom civilizacijskom minusu. I to je nešto što ne može niti lako niti bezbolno. 

Bursać: Moralni kepec Dritan, kaže da genocid nije počinjen nad Bošnjacima!

Bursać: Moralni kepec Dritan, kaže da genocid nije počinjen nad Bošnjacima!

A ova atomsfera zla i zaostalosti odgovara i Vučiću, koji se ovako posredno pojavljuje kao “bolja opcija“ u moru krezubih četnika, a ni tzv. opozicija se ne buni jer im je u čitavoj ovoj priči samo krivo na Vučića što se oni prvi nisu dosjetili da unamaje litijaše i stanu iza njih jer su im misli, ideje i ideologije identične.  

Zaista, zaista, ko ih je kleo nije dangubio! 

Na štetu i sramotu ono nešto malo normalnog svijeta, koji se krije, gleda i ne zna šta ga je snašlo, dok mjerka pasoše, oglase za posao u inostranstvu kako bi evakuisao djecu iz ovog srednjovjekovnog zla!

Šta god mi mislili o Bosni i Hercegovini i koliko god imala problema, a ima ih trilijardu, ona je jedna uzorna i cvilizovana zemlja u poređenju sa Srbijom danas. 

A Srbija ukoliko ne želi da i na papiru, zvanično postane ruska gubernijica mora, mora početi raditi na sebi-od vrha moći koja je u rukama patetičnog Vučića pa do onog zadnjeg zaluđenika što tamajaniše po centru Beograda. 

Do Srbije je!

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije