Zašto treba spavaću sobu ofarbati u tamnije boje? Evo za šta je dobro

1
Radiosarajevo.ba
Zašto treba spavaću sobu ofarbati u tamnije boje? Evo za šta je dobro

Ne možemo poreći da tamni prostori imaju svoju posebnu draž i da su pravo oličenje sofisticiranosti i elegancije, osobito kada je riječ o udobnim spavaćim sobama koje najradije uopće ne bismo napuštali!

Unatoč popularnom mišljenju da tamne boje vizualno smanjuju prostor, događa se upravo suprotno pa je ovakva paleta legitiman izbor čak i u malim prostorima. Svoj tamni interijer uvijek možete dodatno razblažiti detaljima u pastelnim bojama koje će izgledati posebno efektno uz tamnu pozadinu.

U slučaju da još uvijek niste baš uvjereni u tamnu paletu boja i niste sigurni biste li se odvažili na tako dramatičan odabir donosimo vam tri ključna razloga zašto bi vaš tamne boje bile odličan izbor za vaše privatne prostorije.

Novi detalji o atentatoru na Trumpa: Njegov komšija otkrio kakve je plakate držao u dvorištu

Dublji san

Ako imate problema sa spavanjem, možda vam smeta svjetlo koje prodire u prostoriju. Želite li se zaista dobro naspavati, tamna posteljina, guste i nepropusne zavjese i tamni zidovi spavaće sobe pomoći će vam da lakše i brže utonete u duboki san.

Romantika

Tamnija spavaća soba može vašem prostoru podariti poseban šarm koji imaju luksuzni hoteli, a stvorit će dojam skrivene oaze koja je rezervirana samo za vas. Uz svjetlost svijeća i pod mekim slojevima posteljine opuštanje i romantika zajamčeni!

Smanjenje stresa

U tamnoj prostoriji puno ćete lakše umiriti svoj um pa je ovakav prostor pogodan za meditaciju, jogu i opuštanje na kraju napornog radnog dana. Tamni prostor s blagom rasvjetom pomoći će vam da se smirite i brže mentalno i fizički pripremite za večernje sate, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak