Mali balkon, velike mogućnosti: Nekoliko ideja za uređenje vaše oaze

0
Radiosarajevo.ba
Mali balkon, velike mogućnosti: Nekoliko ideja za uređenje vaše oaze
Foto: Living4media / Uređenje balkona

Vaš balkon možda izgleda kao mala, betonska ploča bez ikakve posebnosti, ali uz malo mašte, možete ga pretvoriti u prekrasno proljetno utočište.

Čak i ako živite u stanu bez dvorišta, mali balkon može biti vaša oaza mira, u kojoj ćete provesti mirne i ugodne trenutke.

U nastavku donosimo nekoliko ideja kako svoj mali balkon pretvoriti u ugodan vanjski prostor. Pa krenimo!

Film 'Kiss the Future' prikazan u sjedištu Kongresa SAD, prisustvovao  i Željko Komšić

Film 'Kiss the Future' prikazan u sjedištu Kongresa SAD, prisustvovao i Željko Komšić

Dodajte uzorke i teksture

Ako želite da vaš balkon izgleda kao luksuzna soba, obogatite ga tekstilom. Slojevitost mekanih elemenata poput tepiha s uzorcima i plišanih jastuka učinit će balkon nevjerojatno lijepim i udobnim mjestom. Sigurni smo da ćete se zaljubiti u ovaj mali boemski raj.

Dodajte ležaljku

Dugi, uski balkon može biti izazov pri izboru namještaja. Ležaljka je idealno rješenje jer pruža udobno mjesto za sjedenje i opuštanje, savršeno se uklapajući u uske prostore. Dodajte nekoliko udobnih jastuka i mekanih deka za maksimalnu udobnost.

Napravite prostor za rad ili jelo

Kad nema dovoljno mjesta za stol na balkonu, možete se odlučiti za preklopne opcije koje se montiraju na ogradu ili izraditi nešto po mjeri. Dodajte nekoliko stolica i imat ćete predivno mjesto za jelo na otvorenom ili rad na svježem zraku.

Lijep balkon cijelog ljeta: Ovo su 5 biljaka koje se lako održavaju i gotovo da ne trebaju vode

Lijep balkon cijelog ljeta: Ovo su 5 biljaka koje se lako održavaju i gotovo da ne trebaju vode

Postavite policu za biljke

Ako želite dodati više biljaka, ali nemate dovoljno prostora, koristite vertikalni prostor s policama. Ove police su savršene za manje biljke koje se spuštaju niz zidove, čineći tvoj balkon zelenijim i ugodnijim.

Dodajte rasvjetu

Da bi mogli uživati na balkonu i navečer, dodajte neku vrstu rasvjete. Simpatične male žarulje stvaraju ugodnu atmosferu, a svijeće i lampioni daju klasičan, romantičan ugođaj.

Postavite zavjese za privatnost

Zavjese su sjajno rješenje za privatnost. Možete ih objesiti na okvir ili jednostavno prebaciti preko ograde, te tako zadržati osjećaj privatnosti, dok uživate na balkonu sami ili s dragim ljudima.

Bujan zeleni kutak: Ove biljke su idealne za uzgoj na zasjenjenom balkonu

Bujan zeleni kutak: Ove biljke su idealne za uzgoj na zasjenjenom balkonu

Sakrijte neugledan pod

Neatraktivan pod možete prekriti modernim pločicama koje dolaze u raznim bojama i prilagođene su za vanjske prostore. Slijedite svoj ukus te odaberite one koje će vaš balkon učiniti vizualno privlačnim, prenosi Bljesak.

Zaštitite se od vjetra i sunca

Za uživanje na otvorenom tokom sunčanih dana, postavite suncobran koji će vas štititi od sunca i vjetra. Uz dodatnu zaštitu, vaš najveći problem će biti koji koktel pripremiti za druženje s prijateljima!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije