Zašto ne biste trebali dodavati ulje u vodu kada kuhate tjesteninu
Tjestenina je jedna od namirnica koji mnogi od nas kuhamo, pogtovo kada želimo brz ručak.
U vodu koja provrije potrebno je dodati sol pa tjesteninu, ali dodavanje ulja je jedna od grešaka koji mnogi rade.
Naime, stručnjaci ističu da dodavanje ulja može uništiti vaš obrok.
Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'
Iako i neki kuhari dodaju ulje u tjesteninu kako se ne bi zaljepila, ipak to ne biste trebali raditi.
Razlog je vrlo jednostavan – ulje i voda se ne miješaju i stoga će se ulje zadržati na tjestenini i kada ju procijedite. Zbog toga se umak koji napravite neće zadržati na tjestenini, piše Reader’s digest, donosi hrvatski N1.
Kako biste spriječili da vam se tjestenina zaljepi, kuhajte je u velikoj zdjeli, a kada je prebacite u tavu, miješajte je i tako spriječite da se komadi tjestenine zalijepe jedan za drugi.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.