Zaboravite na šećer: Zašto biste trebali staviti sol u kafu?

Radiosarajevo.ba
Zaboravite na šećer: Zašto biste trebali staviti sol u kafu?
Šećer u kafi je prošlost, pa kad skuhate omiljeni crni napitak, stavite malo soli i pričekajte da se magija dogodi!

Pijuckanje gorke kafe većini je veliko razočaranje, ali dan se mora nastaviti i uz takav okus. Srećom, možete popraviti okus svoje kafe s mrvicom, manje ni više, soli!

Što vam treba? Kafa i sol!

Što radite? Stavite sol u gorku kafu i promiješate.

Zašto funkcionira: Sol se neobično veže na okusne pupoljke koji detektiraju gorčinu i zaustavlja ih da obavljaju svoj posao. 

Rezultat: Možda ćete osjetiti blagi trag slanoće, ali ako preferirate slano prije gorkog, ovaj trik idealan je za vas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak