Za savršene faširane šnicle potrebno je dodati ovaj sastojak: Spolja hrskave, a iznutra sočne
Otkrijte jednostavan trik koji će transformisati vaše faširane šnicle u savršenu delikatesu.
Sa ovim receptom, vaše šnicle će biti sočne iznutra, a hrskave spolja, pružajući vam neodoljiv ukus i teksturu.
Ova tehnika dolazi iz Poljske, gdje su kotleti sinonim za faširane šnicle pripremljene od mesa. Poljski kotleti poznati su po svojoj mekoći i hrskavoj kori, što ih čini omiljenim jelom u mnogim domaćinstvima, piše Krstarica.
Za spas NUB-a: Pročitajte kompletan nalog koji je danas naredio Christian Schmidt
Da biste pripremili ove ukusne kotlete, treba vam mljevena junetina, zemička umočena u mlijeko, jaje, luk, bijeli luk, majoran, prezle, biljno ulje, so i biber.
Sastojci:
– 500 g mljevene junetine
– 130 ml punomasnog mlijeka
– 100 g prezle
– 1 zemička
– 1 jaje
– 1 luk
– 1-2 čehne bijlog luka
– prstohvat majorana
– biljno ulje za pečenje
– so i biber po želji
Priprema:
Prvo, umočite zemičku u mlijeko dok ne omekša. Zatim dinstajte isjeckani luk dok ne postane mekan i zlatne boje. U međuvremenu, pomešajte mljevenu junetinu sa lukom, bijelim lukom, jajetom, začinima i namočenom zemičkom. Dobijenu smjesu oblikujte u šnicle i uvaljajte u prezle.
Pržite šnicle na zagrijanom ulju dok ne postanu hrskave i zlatno smeđe boje. Nakon samo nekoliko minuta prženja, vaše faširane šnicle su spremne za uživanje.
Ovaj jednostavan trik će vas oduševiti rezultatima – sočne i ukusne faširane šnicle koje će postati omiljeni obrok u vašoj kuhinji!
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.