Za današnji ručak spremite piletinu "Toscana"

0
Radiosarajevo.ba
Za današnji ručak spremite piletinu "Toscana"

Za sve sve ljubite pilećeg bijelog mesa, donosimo recept za sočan, usuan i vrlo interesantan ručak. 

Sastojci
4 veće crvene paprike
4 komada pilećih prsa
100 gr. svježeg špinata (može pakovanje smrznutog)
par kasika maslinovog ulja
po ukusu vegeta i biber
4 čena bijelog luka 
300 gr. mozzarelle ili nekog drugog sira (ribanog)

Priprema

Borenović odgovorio Dodiku i SNSD-u: Prestanite kukati. Jadnim prevarama se služite

1. Papriku operite, obrišite, odsjecite vrh sa peteljkom i očistite od sjemenki. Poslažite je na plići lim i pecite na gril funkciji ili na gornjoj rešetki nekih 10-15 min. tek toliko da se paprika dobro ugrije i malo opusti.

2. Dok se paprika peče, pripremite meso! Pileća prsa operite, posušite i stavite ih u deblju najlonsku vrećicu i istucite čekićem za meso, ne previše tanko, tek toliko da se debljina izjednači! Meso povegetite, pobiberite i svaki komad premažite sa kašikom maslinovog ulja i na to rasporedite sitno isjeckani bijeli luk.

Kreativna kuhinja: Donosimo vam recept za proljetni slani kolač sa povrćem

3. Špinat operite, odstranite peteljke i ako su vam veći listovi, samo ih grubo isjecite i poslažite na svaki komad mesa po šaku špinata i na špinat rendani sir!

4. Sve to pritisnite da se slijepi za meso i čvrsto zamotajte. Odozgo premažite maslinovim uljem.

5. Kada se paprika malo propekla izvadite je iz pećnice i u svaku papriku dobro ugurajte, da dobro sjedne i popuni papriku, po rolnu piletine (rolnu okrenite uspravno).

Trebamo li posoliti vodu kad kuhamo jaja? Evo šta kažu stručnjaci

6. Napunjenu papriku pecite oko 60 min. na 200 stepeni! Paprika i meso će pustiti svoj sok, tako da ćete dobiti i malo, jako ukusnog saftića! Nakon 60 min izvadite papriku i na vrh svake stavite preostali sir i zapecite nekih 5-10 min, tek toliko da se sir otopi i dobije finu bojicu!

Napomena

Po mogućnosti gledajte da paprika ima malo šire dno tako da može da stoji uspravno pri pečenju, tako da se sokovi od mesa i špinata zadrže u njoj, tim će meso biti ukusnije i sočnije. 

Brže i jednostavnije: Pet omiljenih jela koje možete spremiti u mikrovalnoj

Posluživanje

Servirajte toplo uz dodatak krompir pirea ili pečenih krompirića, koje isto tako možete peći zajedno sa mesom i paprikom. Uz to jako fino ide i neka vama omiljena salatica, piše Coolinarka.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak