Za bolji ukus: Dodajte ova dva sastojka u vodu dok pripremate kuhani kukuruz

2
Radiosarajevo.ba
Za bolji ukus: Dodajte ova dva sastojka u vodu dok pripremate kuhani kukuruz

Svi volimo kuhani kukuruz - ukusan je i lako se i brzo priprema, a to je nekad sve što želimo u vrelim danima.

Verujemo da ga kuhate na svima dobro znan način, u slanoj vodi, ali možda vrijedi isprobati i jedan način pripreme kukuruza koji je popularan širom Amerike.

Naime, na Srednjem zapadu u SAD-u kukuruz najčešće spremaju tako što ga obare u kremastoj smjesi od vode, mlijeka i maslaca.

Evo kada počinje primjena novih pravila pri ulasku u EU i šta to znači za građane BiH

Ovako pripremljen kukuruz jeste nešto kaloričniji, ali takođe daje sasvim novu dimenziju ukusa - kukuruz postaje nevjerovatno mekan, slastan i sočan, pišu srbijanski mediji. 

Sastojci:

  • 5 klipova mladog kukuruza
  • 1 l vode
  • 200 ml mlijeka
  • 115 g maslaca
  • 1 kašičica soli

Recept dana: Jeste li probali burek bez kora?

Priprema: 

  • Očistite kukuruz i prepolovite ga.
  • U velikom loncu zagrijte vodu.
  • Kad voda provri, dodajte joj mlijeko i maslac.
  • Posolite smjesu, pa dodajte polovine kukuruza.
  • Kuvajte dok kukuruz ne bude gotov.

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak