Za 14. dan Ramazana: Napravite hercegovačku pitu - krtolaču
U vrijeme svetog mjeseca Ramazana, za iftar se trudimo napraviti što ukusnija i zanimljivija jela, a nije naodmet ako ćemo isto iskoristiti i u vrijeme sehura.
Zato vam danas donosimo recept za hercegovačku pitu koju neki zovu krtolača. A krtola je krompir u Hercegovini, ako niste znali.
Na YouTube kanalu Binin Sahan bila je gošća hanuma Emina Klarić koja s porodicom živi u Albaniji, gdje je na jednom lokalnom takmičenju pobijedila upravo s ovim receptom. Njena porodica već generacijama živi u oovj zemlji, gdje je donijela i svoj jezik, kulturu i recepte.
Zemljotres u BiH: "Zahučilo, pa dobro zatreslo!"
A za recept, trebat će vam brašno, krompir, crni luk, puter ili maslo, te voda, ulje i so.
A vi svakako javite da li vam se dopada recept ili, kako bi u Hercegovini rekli, begeniše li vam se.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.