Već tri godine ova salata je hit na internetu: Recept koji oduševljava

0
Radiosarajevo.ba
Već tri godine ova salata je hit na internetu: Recept koji oduševljava

Green goddes salata veliki je hit na društvenim mrežama još od 2021. godine, a ove godine, čini se, ponovo je toliko popularna. Riječ je o receptu koji je svojevremeno objavila Tik Tokerica Melissa Ben-Ishay i koji je postao toliko popularan da je njezin video do sada pogledalo gotovo 26 miliona ljudi.

Pa što je to toliko dobro u toj salati? Navodno je riječ o kombinaciji namirnica koja je istovremeno hrskava i kremasta, svježa i lagana, a zasitna, a dodatan plus je i što ne sadrži proizvode životinjskog podrijetla pa u njoj mogu uživati i vegani.

KAKO JE NAPRAVITI?

Green goddes salata radi se tako da se najprije nasjeckaju manja glavica svježeg kupusa, krastavci (3-4 manja ili jedan veći) i vlasac, ubace se u veliku zdjelu, a zatim se napravi dressing, i to tako da se u blender ubace dva režnja bijelog luka, jedna glavica ljutike, sok dva limuna, maslinovo ulje i vlasac, dvije kašike rižina octa, orasi, indijski oraščići, bosiljak i špinat, sol i malo prehrambenog kvasca. U blenderu se sve dobro sjedini, pomiješa se sa sjeckanim povrćem i to je to.

Ismail Barlov nije se plasirao u finale na Paraolimpijadi: Nastavlja borbu u novoj disciplini

ŠTA AKO NEMATE JEDAN SASTOJAK?

U slučaju da neki od sastojaka nemate pri ruci, kreatorica recepta savjetuje da se poigrate zamjenama ili jednostavno dodate ono što sami volite. Primjerice, dodati možete avokado za dodatnu kremoznost, papričicu za malo ljutine, oduzeti ili dodati začine po želji, a zatim sve poslužiti uz čips, u tacosima ili na tostu, piše Jutarnji list.

"Ova salata u frižideru može stajati do sedam dana, ali preporučujem da svaku porciju dressingom začinite prije serviranja", poručila je Melissa.

@bakedbymelissa

She’s a green goddess #food #recipe #vegan #foodie #viral #asmr #fy #fypシ

♬ original sound - Baked by Melissa

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak