Uz ovaj trik špinat će vam trajati mjesec dana: Potreban vam je samo jedan kuhinjski predmet

3
Radiosarajevo.ba
Uz ovaj trik špinat će vam trajati mjesec dana: Potreban vam je samo jedan kuhinjski predmet

Ako ste na zdravoj prehrani, špinat je vjerovatno često astavni dio vašeg obroka. Međutim, ostavljen u pakiranju, brzo može uvenuti i izgubiti svoju privlačnost, što vas može navesti da posegnete za manje zdravim alternativama.

Prema savjetu TikTokera @shopnaturalgrocers, postoji jednostavan trik koji može pomoći da vaš špinat traje i do mjesec dana, čime ćete uštedjeti vrijeme i novac te se lakše pridržavati zdrave prehrane.

Prvi korak je da "obložite hermetički zatvorenu posudu neizbijelim papirnim ubrusima ili kuhinjskom krpom". Zatim, "natrpajte slojeve špinata između ubrusa", zatvorite posudu i stavite je u frižider.

SPUS traži smjenu ministrice Mesihović: 'Pokušava oduzeti prava mladima'

Ako primijetite "vlagu na gornjem ubrusu", jednostavno ga "zamijenite kako biste duže očuvali svježinu".

Osim toga, portal Master Class preporučuje i zamrzavanje špinata, što može produžiti njegovu trajnost na impresivnih "šest mjeseci".

Savjetuju: "Zamrzavanje viška špinata odlična je ideja kada planirate koristiti povrće u jelima gdje ne mora biti svježe - na primjer, u omletu ili pireu."

Da biste pravilno zamrznuli špinat, prvo ga operite i odbacite sve loše dijelove. Potom ga prokuhajte, blanširajte, a zatim ocijedite i ponovo ocijedite nakon što se ohladi.

Ovim jednostavnim koracima, možete uživati u svježem špinatu duže vrijeme i nastaviti s hranom punom nutrijenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak